FunX

Winne: "Feis was een mooi mens, hij kan alleen met liefde geëerd worden"

foto: FunX / ANP Kippafoto: FunX / ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Winne: "Feis was een mooi mens, hij kan alleen met liefde geëerd worden"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Er werd tijdens de So So Lobi 2-takeover van donderdagavond alleen maar lobi verspreid. Het nieuwe album draait om liefde en verbinding en dat is in deze tijd misschien wel belangrijker dan ooit. Co-host Winne besprak met Raw Roets hoe belangrijk de gedachte aan Feis is geweest tijdens het maken van So So Lobi 2.

Dankbaar

Alles tussen Raw Roets en Winne begon bij Feis. Zo was hij degene die de twee rappers bij elkaar bracht, vertelt Raw Roets. "Ik leerde Feis kennen in een club. Hij kwam naar me toe en zei: 'Je maakt harde shit'. Van het een kwam het ander en we belandden in de studio. Uiteindelijk was hij zo enthousiast over mij dat hij Winne aan me voorstelde." Winne: "Er was gelijk een klik en vanaf dat moment begonnen we te bouwen. We zijn Feis daar heel dankbaar voor."

De liefde voor Feis

Tijdens het maken en ontwikkelen van So So Lobi 2 is er veel gesproken over en gedacht aan Feis. Het album draait om positieve vibes, maar dat was niet altijd even makkelijk als de rappers terugdachten aan die verschrikkelijke dag op 1 januari 2019, waarbij Feis om het leven kwam na een schietpartij. "Je gaat door fases", vertelt Winne. "Ik denk dat So So Lobi 2 ook een gevolg is van wat er in 2019 is gebeurd. Dit is voor mij een logische manier om die energie om te buigen. Ik denk dat hij alleen met liefde geëerd kan worden en niet met haat of negatieve energie. Daar was het een veel te mooi mens voor."

"Dit is de manier waarop ik zijn naam eer aan kan doen. Ik kan die liefde van mij voor Feis niet meer in het echt aan hem teruggeven. Maar op deze manier kan ik de wereld laten zien hoeveel ik van hem hield. Dat is belangrijker dan alle woede en frustratie."

Er voor elkaar zijn

De gedachte aan Feis is er ook altijd voor Raw Roets. "Als ik de studio inloop en Winne daar zie zitten, denk ik soms automatisch van: dit zijn wel momenten waar Feis bij had kunnen zitten. Het speelt zeker een rol en je probeert er gewoon voor elkaar te zijn."

Hoewel Feis er fysiek niet meer is, blijft Winne altijd zijn energie voelen. "Ik ken Feis zo goed dat ik weet wat hij zou doen in een sessie. Het is alsof ik zijn verse al kan horen zonder dat ie 'm gespit heeft. Ook met die energie proberen we muziek te maken en te beïnvloeden."

Huilbui

Voordat het album uitkwam, deed Winne een keiharde 101Barz-sessie met verschillende artiesten die op het album staan. Dat was misschien wel een van de heftigste sessies ooit voor Winne. "Ik was daar voor het eerst zonder Feis. Dat was wel even slikken en ik had ook wel een kleine breakdown tijdens het repeteren. Ik heb echt een huilbui gehad. Daarna ben ik weggelopen en heb ik mezelf herpakt en hebben we die sessie gedaan. Daar hebben we hele mooie reacties op gehad."

Vooral tegen het einde van de sessie is zichtbaar te zien dat Winne met zichzelf worstelt en kwetsbaarheid toont. "Dat is ook wat ik met dit project wil benadrukken: je mag gewoon zijn. We zijn niet altijd de stoerste of sterkste. Soms zijn we ook bang en kwetsbaar en dat mag je ook laten zien."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie