Up 2 Date

Silfano M. ook in hoger beroep veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord op Feis

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Silfano M. ook in hoger beroep veroordeeld tot 20 jaar cel voor moord op Feis

De 29-jarige Silfano M. is ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van twintig jaar voor de moord op Feis. M. werd in 2020 al veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs, maar ging daartegen in hoger beroep.

Maatregel

De straf die de 29-jarige schutter is opgelegd, is grotendeels hetzelfde gebleven. Het verschil is dat hij naast tbs ook een maatregel opgelegd heeft gekregen. Een woordvoerder van het gerechtshof legt aan Rijnmond uit dat het OM door de maatregel uiterlijk een maand voor zijn vrijlating een verzoek kan indienen bij de rechtbank voor extra begeleiding: "De reclassering gaat dan een onderzoek doen naar de veroordeelde om te kijken of hij nog begeleid moet worden. Je moet dan denken aan het regelen van een speciale woonruimte, een behandeling onder toezicht of iedere week een gesprek. De rechtbank beslist daar dan weer over."

Nieuwjaarsnacht 2019

Feis kwam op nieuwjaarsnacht in 2019 om het leven bij een schietpartij op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Er ontstond een ruzie bij een café waarbij de 32-jarige rapper en zijn broertje Bilal zwaargewond raakten. Feis overleed aan zijn verwondingen, terwijl Bilal een maand lang in een coma lag.

Opgepakt in Kerkrade

Silfano M. werd begin mei 2019 opgepakt in Kerkrade op verdenking van de moord op Feis. Hij heeft altijd ontkend dat hij verantwoordelijk is voor de dood van de rapper, maar zoals halverwege mei tijdens de behandeling van de zaak bleek, spreken meerdere getuigen zijn verklaringen tegen. Volgens hen zou hij meerdere schoten hebben afgevuurd op Feis en zijn broertje. In oktober 2020 legde de rechtbank in Rotterdam M. al een gevangenisstraf van 20 jaar en tbs met dwangverpleging op.

Ster advertentie
Ster advertentie