Entertainment

De 6 Oscar-outfits waar iedereen het over heeft

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. De 6 Oscar-outfits waar iedereen het over heeft

De Oscars draaien natuurlijk vooral om het uitreiken van de meest prestigieuze filmprijzen, maar alle ogen zijn ook altijd gericht op de outfits die de celebs dragen naar het grote event. Hoewel iedereen zijn best had gedaan om er spectaculair uit te zien, waren er een aantal outfits die eruit sprongen.

1. Zendaya

De meest besproken outfit is toch wel die van Zendaya. De 24-jarige actrice en zangeres droeg een prachtige gele jurk van Valentino. Ze had ook een bijpassend mondkapje van dezelfde stof als de jurk. Volgens Vogue was Zendaya een van de best geklede sterren van de Oscars 2021.

foto: AFP

2. Lakeith Stanfield

Welke man het best gekleed was? Lakeith Stanfield maakt een goede kans. De 29-jarige acteur, die kansmaakte op een Oscar voor Best Supporting Actor voor zijn rol in Judas and the Black Messiah, droeg een zwarte jumpsuit van Yves Saint Laurent en maakte de look af met zwarte nagelak. GQ Magazine noemde zijn outfit "sexy", "apart" en "historisch", vanwege de "genderfluid" stijl.

foto: EPA

3. Halle Berry

Wat Halle Berry ook draagt, ze straalt altijd. De 54-jarige actrice lijkt nooit ouder te worden. Dit jaar droeg ze een wijde paarse jurk van Dolce & Gabanna. Het meest opvallende aan haar outfit was toch wel haar kapsel. Ze had haar haar van schouderlengte tot een korte bob geknipt.

foto: AFP

4. Alan S. Kim

De meest coole persoon die gisteren over de catwalk liep, was zonder twijfel Alan S. Kim. De jonge acteur is nog maar net negen, maar stal alle harten met zijn schattige outfit. Alan, die een rol speelt in de prijswinnende film Minari, droeg een pak van Thom Browne met daaronder hoge zwarte kousen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

5. H.E.R.

H.E.R. droeg een op maat gemaakt glitterpak van Dundas. De outfit was geïnspireerd op de outfit die Prince in 1985 naar de Oscars droeg. Het was voor H.E.R. sowieso een geslaagde avond, want de zangeres won een Oscar voor Best Original Song voor Fight For You uit Judas and the Black Messiah.

foto: AFP

6. Colman Domingo

De meeste mannen droegen - net als elk jaar - een simpel zwart kostuum naar de Oscars, maar Colman Domingo ging voor een ander kleurtje. De 51-jarige acteur, die een rol speelde in het Oscar-genomineerde Ma Rainey's Black Bottom, had een fuchsia pak van Versace aan. Op het pak zaten 4500 Swarovski-kristallen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie