Entertainment

Roddelblogger die leugens over Cardi B verspreidde moet haar 4 miljoen betalen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Roddelblogger die leugens over Cardi B verspreidde moet haar 4 miljoen betalen

Tasha K in een YouTuber die het een tijdje haar missie maakte om fake news te verspreiden over Cardi B. Zo vertelde ze in haar video's dat de rapper "seksuele handelingen met bierflesjes op stripperpodia" had, herpes had gekregen, een prostituee was, vreemdging op Offset en aan de harddrugs zat. De rechter bepaalde een paar dagen geleden dat ze ondanks haar faillietverklaring een schadevergoeding van 4 miljoen dollar moet betalen aan Cardi B.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

UnWineWithTashaK

Zo'n twee jaar geleden klaagde Cardi B Tasha aan voor het verspreiden van leugens via haar Youtubekanaal UnWineWithTashaK en social media. Volgens Cardi's advocaat is Tasha meerdere malen dringend verzocht de video's offline te halen en haar woorden terug te nemen, maar nadat ze dit niet deed, ondernamen Cardi en haar team juridische stappen. In januari werd Taska K veroordeeld voor smaad en laster, invasie van privacy (grappig genoeg is dat de titel van Cardi's debuutalbum) en intentioneel veroorzaken van emotionele stress. Volgens die strafzaak moet ze ruim 2,5 miljoen aan schade en 1,3 miljoen aan juridische kosten die door Cardi zijn gemaakt, betalen aan de rapper.

Tasha probeerde nog in hoger beroep te gaan, maar dat werd vrij snel afgewezen. Net nadat Cardi de zaak won, tweette de rapper: "Imma come for everything BBHMM" (bitch better have my money). Maar na maanden achter het geld van Tasha aan te hebben gezeten, bleek er niet veel te halen. Met in totaal een kleine 12.000 dollar op haar naam, besloot ze faillissement aan te vragen. Afgelopen vrijdag oordeelde de rechter dat ze ondanks haar faillissement toch het geld dat ze Cardi verschuldigd is, zal moeten ophoesten.

Ster advertentie
Ster advertentie