Entertainment

Door Cardi B gegooide microfoon voor bijna 100.000 dollar geveild

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Door Cardi B gegooide microfoon voor bijna 100.000 dollar geveild

De microfoon die Cardi B tijdens een concert in Las Vegas naar een fan gooide blijkt aardig wat centen waard te zijn. Bij een veiling op eBay is het voorwerp namelijk voor bijna 100.000 dollar verkocht.

Cardi B slaat terug

Cardi B gooide eind juli de microfoon naar een fan in het publiek nadat deze een drankje over haar heen gooide. De rapper reageerde in eerste instantie geschokt, maar besloot daarna terug te slaan. Ze gooide haar microfoon gericht naar de concertbezoeker en schreeuwt tegen haar. De beveiliging van de rapper greep direct in, nam haar microfoon terug en begeleidde haar van het podium. Cardi werd na het incident verdacht van mishandeling, maar de politie maakte later bekend de rapper niet te vervolgen.

Bieding van 99.900 dollar

Audiobedrijf The Wave kreeg de microfoon na afloop van het concert terug. Het werd de oprichter van het bedrijf door mensen in zijn omgeving aangeraden om de microfoon te verkopen, omdat het wellicht veel zou kunnen opleveren. Na lang wikken en wegen besloot hij het voorwerp afgelopen week daadwerkelijk te veilen op eBay. De veiling begon met een startbod van 500 dollar en sloot afgelopen dinsdag met een bieding van maar liefst 99.900 dollar.

Goede doelen

Het geld gaat verdwijnt echter niet in de zakken van de oprichter van The Wave. De opbrengst gaat namelijk naar twee goede doelen: een instelling voor tieners en jongvolwassenen met een beperking en een organisatie voor gewonde veteranen.

Niet de eerste gooi

Het is niet de eerste keer dat Cardi B met microfoons gooit. Zo smeet ze twee dagen na het beruchte concert wederom een microfoon in de richting van haar DJ. Terwijl ze van het podium liep schreeuwde ze nog iets naar de dj, maar die leek amper te reageren op Cardi en draaide vervolgens haar nieuwe single Jealousy. Het is niet helemaal duidelijk waarom de New Yorkse rapper haar woede richtte op hem. Fans denken echter dat het ermee te maken had dat hij gedurende het optreden een aantal keer te vroeg de muziek stopzette.

Ster advertentie
Ster advertentie