Entertainment

R. Kelly ontevreden over medische zorg in gevangenis: "Ik vrees voor mijn leven"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. R. Kelly ontevreden over medische zorg in gevangenis: "Ik vrees voor mijn leven"

R. Kelly is totaal niet te spreken over de medische zorg die hij krijgt in de gevangenis. In een gelekte audio-opname zegt de R&B-zanger dat hij "vreest voor zijn leven" en dat "zelfs dieren beter worden behandeld".

Bloedproppen

In de opname, in handen van RapHouseTV, zegt R. Kelly dat er bloedproppen zijn ontdekt in zijn benen. Hoewel de zanger een operatie aan zijn achillespees moest ondergaan, zegt hij dat het personeel erg nalatig is als het op de zorg van gevangenen aankomt. "Ik verdien het niet om te sterven omdat iemand verkeerd heeft gecommuniceerd of heeft geraden wat er met mijn been aan de hand is. Die gok mag je niet eens wagen. Ik hoor niet op deze manier dood te gaan", aldus R. Kelly.

Ook zegt hij dat er vóór de operatie geen röntgenfoto's zijn gemaakt van zijn benen om het exacte probleem vast te stellen. "Ze hebben niet eens röntgenfoto's gemaakt en daarom spreek ik me uit over dit, want ik vrees voor mijn leven in deze omgeving. Wie zou niet bang zijn? Zelfs dieren worden beter behandeld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerder zorgen geuit

De advocaat van R. Kelly, Jennifer Bonjean, liet in maart ook al weten dat haar cliënt ontevreden is over de medische zorg die hij krijgt in de gevangenis. Zo zou hij na zijn operatie niet de juiste zorg ontvangen om weer te herstellen. "Het gaat er niet om dat het R. Kelly is. Elke gevangene verdient goede medische zorg. Het Metropolitan Correctionale Center in Chicago moet deze zaken op een goede manier aanpakken", aldus Bonjean.

Misbruikzaak

R. Kelly zit momenteel een straf uit van 30 jaar in New York. Hij werd in 2021 schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van minderjarige meisjes en mensenhandel. De jury verklaarde hem daarnaast ook schuldig aan afpersing en het leiden van een organisatie met als doel vrouwen en minderjarige meisjes te ronselen om hen vervolgens seksueel uit te buiten.

Ster advertentie
Ster advertentie