Entertainment

Ticket voor ruimtevlucht met Jeff Bezos geveild voor 23 miljoen euro

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ticket voor ruimtevlucht met Jeff Bezos geveild voor 23 miljoen euro

Een nog onbekende bieder heeft op een veiling 23 miljoen euro betaald om samen met Jeff Bezos en zijn broer mee te gaan op de eerste toeristische ruimtevlucht van Blue Origin. Dat schrijft CNN op basis van informatie vanuit andere bieders die bij de veiling aanwezig waren.

20 juli

Volgens Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van de Amazon-oprichter, waren er in totaal 7.600 bieders aanwezig uit 159 verschillende landen. De hoogste bieder zal op 20 juli (twee weken na het vertrek van Bezos bij Amazon) samen met de Bezos broers de ruimte in vliegen.

De Amazon-topman maakte afgelopen maandag pas bekend dat hij zelf de ruimte in zou gaan samen met zijn broer. "Al sinds ik 5 jaar oud ben, droom ik ervan om naar de ruimte te reizen", zei hij in een video op Instagram.

Vlucht van 11 minuten

De raket, genaamd New Shepard, heeft plek voor zes personen en moet een hoogte van ruim 100 kilometer bereiken. Daar ervaren de inzittenden enkele minuten hoe het is om gewichtloos te zijn, waarna ze terugkeren naar de aarde en met behulp van parachutes landen. De vlucht duurt in totaal 11 minuten.

Ster advertentie
Ster advertentie