STER Advertentie
STER Advertentie

Kim Kardashian studeert om strafrechtadvocaat te worden

Donderdag 11 april 2019 - 08:17 uur

|

Door:

Kavita

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kim Kardashian maakt moves, ook in het geheim. Zo is in een interview met Vogue - in mei staat ze op de cover - naar buiten gekomen dat de realityster al een jaar bezig is met een rechtenstudie om strafrechtadvocaat te worden. Ze doet dat niet op de traditionele manier door naar de universiteit te gaan, maar volgt een soort stage van vier jaar bij een advocatenkantoor in San Francisco. In het modeblad laat Kim weten dat ze in 2022 wil afstuderen. 

"Ik heb hier lang en goed over moeten nadenken. Toen het Witte Huis me vroeg om mijn advies over het hervormen van het gevangeniswezen, zat ik daar in de Roosevelt Room met onder andere een rechter die criminelen veroordeeld en heel veel andere invloedrijke mensen. Toen besefte ik dat ik meer kennis moet opdoen. Ik deed mijn zegje over de menselijke kant, maar de echte feiten, die kennen de advocaten natuurlijk. Ik wil meer kunnen betekenen. Als ik meer kennis heb, kan ik ook meer doen." 

pittige uitdaging

Hoewel Kims vader, Robert Kardashian, een advocaat was en ze een goed voorbeeld heeft gehad, is er veel werk aan de winkel. Zo'n stage van vier jaar is pittig! Californie is één van de vier staten in Amerika waar dat kan, maar er zijn wel strenge voorwaarden aan verbonden. Zo moet er onder andere ieder halfjaar een rapport worden ingediend dat aantoont dat de student progressie maakt, moet de student na het eerste jaar een moeilijke toets doen en is het verplicht om minstens 18 uur per week te studeren bij het betreffende advocatenkantoor. 

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Kylie Jenner die 'Rise and Shine' zingt voor Stormi is nu al een meme

  • Snoop Dogg heeft een fulltime jointdraaier in dienst

  • A$AP Rocky: "Ik heb een seksverslaving"

  • Ophef en discussie over reclamebord Calvin Klein

  • Dit Japanse stel draagt al jaren elke dag een matchende outfit

  • De Sugababes zijn weer bij elkaar en zo klinkt hun nieuwe single