Entertainment

Kim Kardashian betaalt vijf jaar huur voor ex-gevangene

foto: YouTube: NBC News
  1. Newschevron right
  2. Kim Kardashian betaalt vijf jaar huur voor ex-gevangene

Kim Kardashian heeft haar portemonnee opengetrokken voor een ex-gevangene. Ze heeft zijn huur voor de komende vijf jaar betaald. Het gaat om Matthew Charles, die in eerste instantie 35 jaar vast moest zitten vanwege een drugs- en wapendelict waarbij geen sprake was van geweld. Na ruim 20 jaar kreeg hij gratie, maar in 2016 bleek dat de verminderde straf een fout was, waardoor Matthew weer terug de bak in moest. Begin dit jaar werd hij toch weer vrijgelaten.

meeting met trump

Kim kwam over Matthews situatie te weten via Twitter. Toen ze vorig jaar mei een meeting had met de Amerikaanse president Trump om hem te vragen een andere gevangene - de 63-jarige Alice Marie Johnson - gratie te verlenen, noemde ze ook de zaak van Matthew. In een nieuwe ontmoeting die Kim had met de president, werd zijn zaak uitvoerig besproken.

first step act

Matthew is begin dit jaar uiteindelijk toch eerder vrijgelaten in het kader van de nieuwe wet waar onder andere Kim zich voor heeft ingezet: First Step Act. Deze hervormingswet voor het gevangeniswezen werd eind 2018 ondertekend door onder andere president Trump. Daardoor kan een deel van de Amerikaanse gevangenen vervroegd vrijkomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

niet voor publiciteit

Hoewel Kim de huur van Matthew niet vooruitbetaald heeft om in de publiciteit te komen, besloot hij haar toch publiekelijk te bedanken via Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie