Entertainment

Twee mannen opgepakt voor stelen kettingen tijdens moshpits Rolling Loud

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twee mannen opgepakt voor stelen kettingen tijdens moshpits Rolling Loud

Afgelopen weekend vond de eerste editie van Rolling Loud plaats in Rotterdam. Het festival met optredens van onder andere Travis Scott, Kendrick Lamar en Lil Uzi Vert was een enorm succes. Toch hebben een aantal bezoekers ook een nare nasmaak aan de dag overgehouden. Eenmaal thuis bleek namelijk dat ze waren bestolen van hun favoriete kettingen. De politie heeft na het festival twee jongens aangehouden voor de diefstal. Of de bezoekers hun kettingen ooit nog terug gaan zien, is onduidelijk.

Aanhouding

De politie in Rotterdam kreeg tijdens het festival een belletje van een bezoeker die vertelde dat hij twee mannen had gezien die kettingen van bezoekers hun hals aftrokken. De politie vond de situatie verdacht en besloot een onderzoek te doen. Vlak na het festival werden er dan ook twee mannen van 24 en 28 jaar oud uit Italiƫ aangehouden op verdenking van diefstal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moshpit

De verdachten hadden een bijzondere werkwijze. Zoals bekend worden er op festivals als Rolling Loud regelmatig moshpits gestart. Vooral bij Lil Uzi Vert en Travis Scott ging het helemaal los. Tijdens een van deze moshpits zouden de verdachte de kettingen van mensen van hun hals hebben getrokken. Waarschijnlijk hoopten ze dat hun actie door de drukte van de moshpit niet op zou vallen. De politie vraagt mensen die slachtoffer zijn geworden aangifte te doen, zodat de verdachten officieel aangeklaagd kunnen worden.

Ster advertentie
Ster advertentie