Entertainment

Blue Ivy schrijft geschiedenis: een van de jongste personen met een Grammy-nominatie

foto: YouTube/Beyoncéfoto: YouTube/Beyoncé
  1. Newschevron right
  2. Blue Ivy schrijft geschiedenis: een van de jongste personen met een Grammy-nominatie

De achtjarige Blue Ivy is genomineerd voor haar eerste Grammy. Vrijdag werd ze genomineerd voor de categorie 'beste videoclip'. Ze is namelijk te zien in de clip Brown Skin Girl van haar moeder Beyoncé.

Blue Ivy stond niet op de lijst toen de nominaties in november werden bekendgemaakt. Dat is opvallend, want het is ongebruikelijk dat er aanpassingen worden gemaakt in de weken na de aankondiging. De andere genomineerden voor de beste videoclip zijn Future en Drake met Life Is Good, Anderson Paak met Lockdown, Harry Styles met Adore You en Woodkid met Goliath.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prijzen

Dit is niet de eerste keer dat Blue Ivy ergens voor wordt genomineerd. Eerder won het getalenteerde meisje al een NAACP Image Award en een Soul Train Award voor Brown Skin Girl. Beide prijzen deelde ze met haar moeder en de andere artiesten die meewerkten aan het nummer.

Jonge genomineerden

Het is niet gebruikelijk dat kinderen worden genomineerd voor een Grammy, maar het is niet de eerste keer. In 1985 werd de 8-jarige gospelzangeres Deleon Richards genomineerd. Verder werd Leah Peasall van The Peasall Sisters in 2001 genomineerd. Zij was toen 8 jaar en haar zussen Hannah en Sarah waren toentertijd 11 en 14 jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie