STER Advertentie
STER Advertentie

Rihanna in Vogue over racisme, Trump en haar nieuwe album

Donderdag 10 oktober 2019 - 13:38 uur

|

Door:

Milou

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dat Rihanna haar stempel heeft gedrukt op de muziek-, beauty- én mode-industrie is inmiddels wel duidelijk. Met haar eigen modelabel Fenty is ze volgens Forbes momenteel zelfs de rijkste vrouwelijke muzikant ter wereld. Een succesvolle zakenvrouw dus, maar minstens zo bewonderenswaardig is de manier waarop ze zich inzet voor meer diversiteit op het gebied van mode en beauty. Voor Vogue genoeg redenen om 'Badgal RiRi' weer eens op de cover te laten shinen. En dit deed ze uiteraard in een eigen Fenty-ontwerp.

Reggae-album

Beauty, mode en zelfs een boek: RiRi does it all en dat is leuk, maar fans vragen zich nog steeds af waar de nieuwe muziek blijft. "Ik kan me niet meer voor lange tijd in de studio opsluiten, zoals dat eerst wel kon. En ik weet dat er hele ontevreden fans zijn die niet begrijpen hoe dat werkt," vertelt ze tegen Vogue.

Toch hoeven die fans niet bang te zijn dat Rihanna stopt met muziek maken: "Alles wat ik doe is gestart met muziek maken. Daarmee stoppen is alsof ik stop met communiceren." Meer dan een jaar geleden bevestigde ze al dat ze bezig was met haar negende album: een project met reggae-elementen. Nu lijkt ze zelfs ook al bezig te zijn met een tiende project: "We zeiden altijd dat we dit keer twee verschillende 'kunstwerken' zouden doen. Eentje geïnspireerd op de muziek waar ik mee opgroeide en eentje die de evolutie wordt van waar ik heenga met muziek."

"Reggae zit in mijn bloed. Het maakt niet uit hoe ver of hoelang ik van die cultuur of de omgeving waar ik opgroeide verwijderd ben: het gaat nooit weg."

Lees ook: 'Rihanna brengt deze week haar autobiografie uit'

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Super bowl? No, Thanks

In het interview met het modeblad komen ook politieke zaken aan bod. Zo bevestigt Rihanna dat ze een optreden tijdens de Super Bowl halfftime-show heeft afgeslagen vanwege de situatie met American footballspeler Colin Kaepernick. "Ik zou niet durven. Waarvoor? Wie heeft daar baat bij? Niet mijn mensen. Ik kon gewoon geen verrader zijn."

RIHANNA OVER TRUMP

Verder geeft Rihanna in het interview haar mening over Trump, naar wie ze uithaalde op Twitter na de terroristische aanslag in Texas. Ze verweet de Amerikaanse president destijds dat hij het geen terrorisme noemde, terwijl dat bij een dader met een niet-witte huidskleur volgens haar wél gebeurt. "Het is vreselijk. Mensen worden vermoord met oorlogswapens die ze legaal kopen. Dat zou nooit normaal moeten zijn. En het feit dat het wordt geclassificeerd als iets anders vanwege huidskleur? Dat is een klap in het gezicht, het is racisme!"

"Zet een Arabische man met hetzelfde wapen in dezelfde Walmart en no way dat Trump het publiekelijk een geestelijk gezondheidsprobleem noemt. Degene met het grootste mentale gezondheidsprobleem in Amerika lijkt op dit moment de president te zijn."

Lees ook: Rihanna haalt uit naar Trump met dit Fenty-item

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Qucee opnieuw vader geworden

  • Mondkapjes vanaf 1 juni verplicht in het ov: alle antwoorden op dringende vragen

  • Witte Huis afgesloten na grote protesten in Washington

  • Wie is Karen en waarom is ze zo'n populaire meme geworden?

  • Huurprijzen blijven ondanks corona flink stijgen