Entertainment

50 Cent lanceert G-Unit Studios: "Dit wordt het nieuwe Hollywood"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 50 Cent lanceert G-Unit Studios: "Dit wordt het nieuwe Hollywood"

50 Cent heeft de lancering van zijn nieuwe productiehuis G-Unit Studios bekendgemaakt. Het gaat om een project op een gebied van 330 hectare grond in het stadje Shreveport in Louisiana. Fifty maakt er geen geheim van dat hij met G-Unit Studios de entertainmentindustrie wil overnemen. "Dit wordt het nieuwe Hollywood."

50 Cent en G-Unit Studios

G-Unit Film & Television werd in 2005 als bedrijf opgericht, maar krijgt nu met G-Unit Studios dus ook een eigen gebouw en landschap waar creatieve producties opgenomen en uitgewerkt kunnen worden. "Als iemand die altijd heeft geloofd in de kracht van muziek, film en televisie, ben ik buitengewoon enthousiast om deze uitbreiding bekend te maken", aldus 50 Cent tegen Billboard. "Van rauwe verhalen op straat tot meeslepende stories die kenmerkend zijn voor verschillende generaties: G-Unit is altijd meer geweest dan alleen entertainment. Het is een platform voor verhalen die gehoord en verteld moeten worden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Baken van creativiteit'

Ook legt 50 Cent uit waarom hij ervoor gekozen heeft om G-Unit Studios naar Shreveport te brengen. "Het is niet alleen een zakelijke beslissing. Ik weet dat hier ongelooflijk veel talent is. We willen bijdragen aan het creëren van kansen en het opbouwen van een gemeenschap die gedreven is door creativiteit. Ik zie Shreveport dan ook als een baken van inspiratie." Tom Arceneaux, de burgemeester van de stad, laat weten blij te zijn met het werk van 50 Cent en hem te steunen in zijn ambities. "We zijn erg trots op deze ontwikkeling en zullen de heer Jackson helpen om boeiende films en entertainment te maken met G-Unit Studios. De cultuur van deze stad vorm de perfecte basis voor dit streven."

Of 50 Cent zijn nieuwe docu-serie over de verkrachtingszaken van Diddy in G-Unit Studios zal opnemen, is niet bekend. Het is namelijk nog niet helemaal duidelijk wanneer de nieuwe productiestudio's in gebruik genomen kunnen worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie