Entertainment

'50 Cent werkt aan documentaire over verkrachtingszaken Diddy'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. '50 Cent werkt aan documentaire over verkrachtingszaken Diddy'

Het ziet ernaar uit dat 50 Cent zijn plan om een documentaire te maken over de controverse rond Diddy daadwerkelijk gaat uitvoeren. Dat melden bronnen dichtbij de rapper aan Page Six.

"Beste producer voor de klus"

Volgens insiders wordt de docu geproduceerd door 50 Cents eigen productiemaatschappij G-Unit Films & Television en bevindt het project zich in een vroege fase. Voor zover bekend moet het een televisiespecial worden, maar het is nog onduidelijk of de docu wordt opgedeeld in episodes. 50 reageerde middels een tweet op het nieuws van Page Six: "Ik ben de beste producer voor deze klus, jongens."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Surviving P Diddy"

50 Cent liet in november weten dat hij een docu over de verkrachtingszaken waar Diddy in verwikkeld is, wel ziet zitten. In een Instagrampost deelde hij screenshots van drie artikelen omtrent de situatie waarin Diddy zich bevindt. De rapper schreef in de caption: "Ik zei je dat ze eraan kwamen, in 5, 4, 3, 2, 1, SMH. Dit is een film ('Surviving P Diddy') of ('Diddy, Do it or Not'), geproduceerd door Curtis '50 Cent' Jackson. Binnenkort beschikbaar." De titel Surviving P Diddy is een verwijzing naar de docureeks Surviving R. Kelly, waarin slachtoffers hun verhaal doen over seksueel geweld door R. Kelly.

Aangeklaagd door Cassie

Diddy werd vorige maand aangeklaagd door Cassie wegens verkrachting, mishandeling en sekshandel. De gebeurtenissen zouden in een tijdsbestek van tien jaar hebben plaatsgevonden. Volgens Cassie zou Diddy haar regelmatig hebben geslagen en dwong hij haar tot seks met anderen, terwijl hij dat filmde. Ook zou Diddy haar hebben geforceerd om drugs te nemen en zou hij in 2018 haar huis zijn binnengedrongen waarna hij haar verkrachtte. Een dag na de aanklacht schikte Diddy met Cassie voor een onbekend bedrag.

Nog twee aanklachten

Binnen een week na de aanklacht van Cassie volgden nog twee aanklachten tegen Diddy. De tweede aanklacht werd gedaan door een vrouw genaamd Joi Dickerson-Neal. Zij werd in 1991 door de rapper op date gevraagd. Volgens juridische documenten zou hij haar onder druk hebben gezet om mee te gaan naar zijn afspraken in New York, waarna hij haar had gedrogeerd. Diddy zou haar vervolgens naar zijn verblijfsplek hebben gebracht, waar hij haar seksueel heeft misbruikt.

De derde aanklacht werd gedaan door een vrouw die zegt dat zij en haar vriendin door zowel Diddy als zanger Aaron Hall seksueel zijn misbruikt. Het incident vond begin jaren '90 plaats nadat de vrouwen hen op een evenement ontmoette. Na samen een aantal drankjes te hebben gedaan, zouden ze naar Halls appartement zijn gegaan, waar de twee vrouwen werden gedwongen tot seks. Een aantal dagen na het incident zou Diddy de aanklager thuis hebben opgezocht en mishandeld.

Ster advertentie
Ster advertentie