Entertainment

Cassie klaagt Diddy aan wegens verkrachting en sekshandel: "Klaar om mijn verhaal te delen"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Cassie klaagt Diddy aan wegens verkrachting en sekshandel: "Klaar om mijn verhaal te delen"

Cassie heeft haar ex Sean 'Diddy' Combs aangeklaagd wegens verkrachting, mishandeling en sekshandel. De gebeurtenissen zouden in een tijdsbestek van tien jaar hebben plaatsgevonden. "Ik ben klaar om mijn verhaal te vertellen", aldus de zangeres. Het team van Diddy ontkent de beschuldigingen.

Cassie klaagt Diddy aan

Volgens The New York Times heeft Cassie de beschuldigingen donderdag ingediend bij de rechtbank. Het tweetal ontmoette elkaar voor het eerst in 2005 en trad vanaf 2012 officieel naar buiten met hun relatie. Volgens Cassie liet Diddy, die vijftien jaar ouder is dan de Me & U-zangeres, zich in de periode daartussen al van zijn slechte kant zien.

Zo onthult Cassie onder meer dat Diddy haar regelmatig sloeg en haar zelfs dwong om seks te hebben met anderen, terwijl hij het op film vastlegde. Ook zou ze geforceerd zijn om drugs te nemen en tegen haar zin in handelingen te verrichten. Verder zegt Cassie dat Diddy in 2018 haar huis binnendrong en haar toen verkrachtte. Dit zou vlak voor het einde van hun relatie zijn gebeurd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorbeeld voor andere vrouwen

Cassie, die jarenlang getekend was bij het platenlabel Bad Boy Records van Diddy, wil met het delen van haar verhaal een inspiratie zijn voor vrouwen in soortgelijke situaties. "Na jaren van zwijgen en duisternis ben ik eindelijk klaar om mijn verhaal te vertellen. Ik wil naar voren treden, vooral als voorbeeld voor andere vrouwen die geweld en mishandeling in hun relatie ervaren."

Geld of rechtvaardigheid

The New York Times heeft navraag gedaan bij het team van Diddy over de aanklachten. Zij noemen de beschuldigingen "beledigend en bizar". In een verklaring laten ze verder weten dat Cassie tientallen miljoenen dollars zou hebben geëist om Diddy niet openlijk te schaden. "Als we haar het geld niet zouden betalen, zou ze in een boek over de relatie met Combs schrijven om hem kapot te maken."

Het team van Cassie zegt daarentegen dat de advocaten van haar ex-man contact met haar opgenomen hebben om haar beschuldigingen te verbergen voor de buitenwereld. "Ze boden 'een bedrag met zeven nullen', maar dat heeft ze niet geaccepteerd. Ze is niet uit op geld, maar op rechtvaardigheid."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie