Entertainment

Diddy is teruggetreden als voorzitter van eigen bedrijf door aanklachten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Diddy is teruggetreden als voorzitter van eigen bedrijf door aanklachten

Diddy is de afgelopen tijd door meerdere mensen aangeklaagd wegens seksueel wangedrag en verkrachting. Dit heeft ervoor gezorgd dat de rapper zich heeft teruggetrokken als voorzitter van het muzieknetwerk Revolt, dat hij zelf heeft opgezet.

Teruggetrokken

Diddy zou er zelf voor hebben gekozen om tijdelijk terug te treden als voorzitter van het muzieknetwerk Revolt. Dit lieten verschillende bronnen aan de media outlet TMZ weten. De rapper zou de keuze vorige week al gemaakt hebben. "Ons is verteld dat zijn doel bij het nemen van de beslissing was om niet toe te staan ​​dat de beschuldigingen waarmee hij te maken krijgt, afleiden van de missie of het succes van Revolt", schrijft TMZ.

Hoewel Diddy het bedrijf tien jaar geleden heeft helpen opzetten, is hier vandaag de dag bijna geen onderdeel meer van.

Aanklachten

Diddy is vorige week voor de derde keer aangeklaagd wegens verkrachting. De laatste aanklacht beschuldige Diddy ervan dat hij samen met de zanger Aaron Hall een vrouw en haar vriendin zou hebben verkracht. Daarnaast werd hij ook door een vrouw, genaamd Joi Dickerson-Neal, van verkrachting beschuldigd. De vrouw zou in 1991 op date door de rapper zijn gevraagd. Volgens juridische documenten zou hij haar onder druk hebben gezet om mee te gaan naar zijn afspraken in New York, waarna hij haar had gedrogeerd.

De grootste aanklacht komt van zijn ex-vriendin Cassie die hier eerder deze maand mee naar buitenkwam. Zij klaagde Diddy aan voor mishandeling en verkrachting. Zo zou hij haar regelmatig hebben geslagen en dwong hij haar om seks te hebben met anderen, terwijl hij het op film vastlegde. Ook zou ze geforceerd zijn om drugs te nemen en tegen haar zin in handelingen te verrichten.

Ster advertentie
Ster advertentie