Entertainment

Cassie: "Diddy ging gewapend op zoek naar labelbaas 2Pac"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Cassie: "Diddy ging gewapend op zoek naar labelbaas 2Pac"

Cassie Ventura kwam afgelopen week met het nieuws dat ze jarenlang mishandeld en misbruikt is door Sean 'Diddy' Combs. Ze deed daarvan aangifte bij de rechtbank. Cassie en Diddy hebben inmiddels een schikking getroffen, maar uit gerechtelijke documenten blijkt dat de zangeres zich ook uitgelaten heeft over de beef van Diddy met Death Row Records-baas Suge Knight. Zo verklaart Cassie dat ze doodsbang was toen Diddy gewapend op zoek ging naar de voormalig labelbaas van 2Pac.

Beef tussen Diddy en Suge Knight

De veelbesproken ruzie tussen Diddy en Suge Knight maakte deel uit van de rivaliteit tussen de East Coast en West Coast, die mogelijk leidde tot de dood van 2Pac en Biggie. De verklaring van Cassie gaat over een avond waarop ze met Diddy aan het feesten was, toen een man van Diddy's beveiligingsteam hen onderbrak en vertelde dat Suge Knight in de buurt was.

Gewapend op zoek naar Suge

Volgens Cassie is de gebeurtenis van belang om te illustreren wat voor agressieve en impulsieve man Diddy kon zijn. "Mevrouw Ventura werd blootgesteld aan het intense geweld dat gepaard ging met Diddy's weg naar succes", valt er te lezen in de documenten. Ze noemt in haar verklaring geen specifieke datum waarop het voorval plaatsvond. Wel onthult Cassie dat ze samen met Diddy aan de verdovende middelen zat. "Toen meneer Combs en mevrouw Ventura op de bewuste avond samen drugs gebruikten in zijn huis, stormde iemand van zijn beveiligingspersoneel binnen om te melden dat Suge Knight - een oude rivaal van meneer Combs - was gesignaleerd bij Mel's Drive."

Zonder enige vorm van twijfel zou Diddy het feestje hebben beëindigd. De baas van Bad Boy Records zou zijn mannen direct bij elkaar geroepen hebben om Suge Knight om het leven te brengen. "Meneer Combs begon zich aan te kleden, haalde meerdere wapens uit een kluis en rende zijn huis uit. Hij verzamelde een groep mensen bij elkaar en haastte zich naar de plek waar hij dacht dat Suge Knight aan het dineren was." Cassie bleef in shock achter. "Mevrouw Ventura was doodsbang en kon niet stoppen met huilen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cassie en Diddy treffen schikking

Cassie diende haar beschuldigingen rondom Sean 'Diddy' Combs afgelopen donderdag in bij de rechtbank. Volgens de zangeres, die Diddy in 2005 leerde kennen, zat ze tien jaar lang gevangen in een gewelddadige relatie met hem. Zo zou hij haar regelmatig hebben geslagen en dwong hij haar om seks te hebben met anderen, terwijl hij het op film vastlegde. Ook zou ze geforceerd zijn om drugs te nemen en zou ze door Diddy verkracht zijn.

Diddy ontkende alle beschuldigingen en beschuldigde Cassie van afpersing. Slechts een dag nadat zijn ex hem aanklaagde wegens verkrachting, mishandeling en mensenhandel heeft het tweetal een schikking getroffen met elkaar. Volgens The New York Times kwamen beide partijen vrijdag tot een overeenkomst. De details van de schikking zijn niet bekendgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie