Entertainment

Diddy voor de derde keer aangeklaagd wegens verkrachting

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Diddy voor de derde keer aangeklaagd wegens verkrachting

Nog geen 24 uur na de vorige aanklacht komt het nieuws naar buiten dat Diddy wederom is aangeklaagd voor verkrachting. Het is inmiddels de derde keer in slechts een week dat er een rechtszaak is aangespannen tegen de oprichter van Bad Boy Records.

Twee vrouwen verkracht

Dit keer wordt Diddy ervan beschuldigd begin jaren '90 samen met zanger Aaron Hall een vrouw en haar vriendin te hebben verkracht. Dat meldt muziekblad Rolling Stone op basis van gerechtelijke documenten. De vrouw zegt dat zij en haar vriendin Diddy en Aaron Hall hadden ontmoet op een evenement. Na samen een aantal drankjes te hebben gedaan, zouden ze naar Halls appartement zijn gegaan, waar de twee vrouwen werden gedwongen tot seks. Een aantal dagen na het incident zou Diddy de aanklager thuis hebben opgezocht en mishandeld.

Tweede aanklacht

De aanklacht volgt kort na de tweede aanklacht die afgelopen donderdag naar buiten kwam. Een vrouw, genaamd Joi Dickerson-Neal, die destijds in New York studeerde, heeft in het verleden in een videoclip van Diddy gespeeld. In 1991 werd ze door de rapper op date gevraagd. Volgens juridische documenten zou hij haar onder druk hebben gezet om mee te gaan naar zijn afspraken in New York, waarna hij haar had gedrogeerd. Diddy zou haar vervolgens naar zijn verblijfsplek hebben gebracht, waar hij haar seksueel heeft misbruikt. De vrouw zegt dat ze er later achter kwam dat de rapper het moment had gefilmd en met een paar anderen had gedeeld.

Beschuldigingen van Cassie

Diddy werd vorige week donderdag aangeklaagd door Cassie wegens verkrachting, mishandeling en sekshandel. De gebeurtenissen zouden in een tijdsbestek van tien jaar hebben plaatsgevonden. Volgens Cassie zou Diddy haar regelmatig hebben geslagen en dwong hij haar tot seks met anderen, terwijl hij dat filmde. Ook zou Diddy haar hebben geforceerd om drugs te nemen en zou hij in 2018 haar huis zijn binnengedrongen waarna hij haar verkrachtte. Een dag na de aanklacht schikte Diddy met Cassie voor een onbekend bedrag.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie