Entertainment

Rihanna haalt uit naar Trump met dit Fenty-item

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Rihanna haalt uit naar Trump met dit Fenty-item

Rihanna is niet alleen geliefd door haar muziek en stijlgevoel, maar ook zeker doordat ze opkomt voor minderheden en zorgt voor meer diversiteit in de beauty- en mode-industrie. Ook haar mening over Donald Trump en zijn immigratiebeleid steekt ze niet onder stoelen of banken. In de nieuwe collectie van haar eigen modelabel Fenty zit een t-shirt waarmee ze een duidelijk statement maakt over het asielbeleid van de Amerikaanse president. Er staat namelijk één groot woord op: 'immigrant'.

Hey Donald Trump!

Om nog even duidelijk te maken wat ze met het shirt bedoelt, tagt RiRi @realdondaldtrump in het Instagrambericht. Ze post dit vlak na een paar tweets van Trump waarin hij praat over zijn strenge asielbeleid. Afgelopen zondag zouden er nieuwe, scherpere maatregelen ingevoerd worden, maar die worden twee weken uitgesteld zodat de Democraten en Republikeinen samen de kans krijgen om een oplossing te vinden voor de situatie rondom de Mexicaanse grens. Gebeurt dat niet, dan zal 'het grote uitzetten' beginnen, aldus Trump.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trots

Aan The Cut liet Rihanna weten dat 'immigrant' voor haar een woord is dat ze met trots draagt: "Wetende dat je van bescheiden afkomst kunt komen en gewoon kunt overnemen wat je wilt en kan domineren waar je je zinnen op zet. De wereld wordt je oester en er zijn geen grenzen." Ze vertelt dat ze het belangrijk vindt dat mensen meer zien dan alleen 'het merk Rihanna', maar ook weten dat er miljoen mensen zijn zoals zij die slecht behandeld worden door hun afkomst.

"Overal waar ik ga, behalve in Barbados, voel ik me een immigrant."

Ster advertentie
Ster advertentie