Entertainment

Tory Lanez-fan start petitie om juridische stappen te nemen tegen veroordeling van rapper

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Tory Lanez-fan start petitie om juridische stappen te nemen tegen veroordeling van rapper

Ondanks dat Tory Lanez schuldig is bevonden aan het beschieten van Megan Thee Stallion liggen veel van zijn fans nog altijd wakker van het vonnis dat afgelopen vrijdag werd uitgesproken. Eén fan vond het zelfs nodig om een petitie te starten om de veroordeling van de artiest aan te vechten.

'Onvoldoende bewijs'

De petitie werd kort na de rechtszaak van afgelopen vrijdag gestart door Yasin Touré en vergaarde in korte tijd duizenden handtekeningen. Op het moment van schrijven is deze al zo'n 45.000 keer ondertekend. Bij de petitie vind je een lang betoog waarin Touré meerdere aspecten van de rechtszaak in twijfel trekt. "De staat heeft niet bewezen dat Lanez ongetwijfeld een misdaad heeft begaan", aldus Touré. "Er was redelijke twijfel tijdens een proces van tien dagen, aangezien de aanklager ons niet kon aantonen dat er geen alternatieve verklaringen waren voor de gebeurtenissen. Een circus van speculatie, onvoldoende bewijs, inconsistenties en 'dronken herinneringen' lieten ons achter zonder veel morele zekerheid over enige waarheid."

'Jay-Z betrokken?'

De initiatiefnemer van de petitie trekt ook de verklaringen van Megan Thee Stallion in twijfel en vraagt zich af waarom ze Tory Lanez niet eerder als de schutter aanwees. In zijn betoog claimt hij zelfs dat Jay-Z invloed zou hebben uitgeoefend op het proces. "Deze zaak gaat ook over branding, marketing, labelhoofden en een muziekindustrie die verhalen pusht, gebaseerd op in wie ze miljoenen hebben geïnvesteerd. Zou Jay-Z of Roc Nation erbij betrokken kunnen zijn? De gerechtigheid die ik voor Megan wil, is dat de volledige waarheid naar buiten komt, in plaats van de rommelige waarheid die we nu hebben. Wie heeft Meg echt pijn gedaan?"

22 jaar cel

Tory Lanez werd afgelopen vrijdag schuldig bevonden aan het beschieten van Megan Thee Stallion. De jury heeft geoordeeld dat hij in Megan haar voet heeft geschoten, in het bezit was van een illegaal wapen en dat wapen "onbezonnen" heeft gebruikt. Tory houdt echter vol dat hij onschuldig is. De rapper en zijn advocaten wezen naar Kelsey Harris, een oude beste vriendin van Megan, als de dader. Dit kon in de rechtbank echter niet worden bewezen. Tory werd na de uitspraak weer in hechtenis genomen. Hij kan een celstraf tot 22 jaar en 8 maanden krijgen en mogelijk het land uitgezet worden. Op 27 januari hoort hij wat zijn straf wordt.

Ster advertentie
Ster advertentie