Entertainment

Rechtszaak schietincident Tory Lanez en Megan Thee Stallion van start

foto: EPA/AFP
  1. Newschevron right
  2. Rechtszaak schietincident Tory Lanez en Megan Thee Stallion van start

De rechtszaak over het schietincident waarbij Tory Lanez op Megan Thee Stallions voet schoot is van start gegaan. Tory Lanez heeft verschillende aanklachten tegen hem lopen. Als hij daar allemaal voor wordt veroordeeld, kan hij meer dan 22 jaar de cel in gaan.

Verklaring Megan en getuige

Vandaag zullen Megan Thee Stallion en haar vriendin en toenmalige assistent Kelsey Harris, die getuige was van het schietincident, een verklaring afleggen. "Kelsey zal jullie vertellen dat ze haar goede vriendin neergeschoten zag worden door de verdachte", aldus aanklager Alexander Bott in de rechtbank. "Ze zal jullie vertellen dat de verdachte haar fysiek mishandelde. Hij trok aan haar haren en stompte of sloeg haar."

Er werden tijdens de eerste zitting gisteren sms'jes getoond die Kelsey die desbetreffende nacht naar Megans bodyguard heeft gestuurd. Daarin is te lezen: "Help. Tory heeft Megan neergeschoten. 911." Verder werd er een voicemail van Tory met excuses afgespeeld, net als een audio-opname waarin vijf schoten te horen zijn. Tory zou vlak daarvoor "dance, bitch" geroepen hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanklachten ontkend

Tory Lanez wordt aangeklaagd voor het bezitten van een niet-geregistreerd geladen wapen, mishandeling met een halfautomatisch vuurwapen en het op een nalatige manier laten afgaan van een vuurwapen met mogelijke verwonding of de dood tot gevolg. De weken voorafgaand aan de rechtszaak zat hij in huisarrest.

Tot nu toe heeft Tory Lanez de aanklachten ontkend, zo ook op zijn album Daystar. Of hij in de rechtbank een verklaring gaat afleggen, is nog niet duidelijk.

Wat gebeurde er met Megan Thee Stallion?

Megan werd op 12 juli 2020 na een feestje in Kylie Jenners huis in Los Angeles slachtoffer van een schietincident waarbij ze meerdere keren in haar voet werd geschoten. Ze moest daarna naar het ziekenhuis om geopereerd te worden. Niet veel later liet ze weten dat het Tory Lanez was die het wapen had afgevuurd. De twee zouden samen met vriendin Kelsey en een bodyguard in de auto hebben gezeten, waarna er een discussie ontstond die uit de hand liep. Nadat Megan uit de auto stapte zou Tory Lanez tegen haar hebben geschreeuwd, waarna hij begon te schieten. "Ik vreesde voor mijn leven", vertelde ze eerder dit jaar bij CBS Mornings.

Tory Lanez zou meteen zijn excuses hebben aangeboden en haar hebben gevraagd om het aan niemand anders te vertellen. "Hij zei: 'Het spijt me zo. Vertel het alsjeblieft niet door. Ik geef je een miljoen dollar als je niks zegt'." Later in het interview bij CBS Mornings vertelde Megan waarom ze in eerste instantie niets over het schietincident zei toen politieagenten ter plaatse kwamen. "Ik wilde iedereen beschermen. Ondanks dat hij me dit had aangedaan, was mijn eerste ingeving om ons allemaal te beschermen. Ik wilde niet dat iemand dood zou gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie