Entertainment

Bruno Mars is de eerste artiest ooit met vijf diamanten singles

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Bruno Mars is de eerste artiest ooit met vijf diamanten singles

Bruno Mars heeft een bijzondere mijlpaal bereikt in zijn muzikale carrière. Hij heeft als eerste artiest ooit vijf diamanten singles behaald. Dat heeft de Recording Industry Association of America (RIAA) bekendgemaakt. Een diamanten single is nog een stapje hoger dan een platinastatus en is goed voor tien miljoen verkochte exemplaren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Buitengewoon'

Bruno's tracks That's What I Like en When I Was Your Man hebben afgelopen weekend de diamanten status bereikt. Zijn singles Just the Way You Are, Grenade en Uptown Funk! hadden die al. "Deze mijlpaal is een bewijs van Bruno's onhoudbare creatieve brein en de ongelooflijke samenwerking die hij heeft opgebouwd met het team van Atlantic Records", aldus de CEO van RIAA. "Wat hij heeft bereikt, is buitengewoon. Er zijn minder dan 60 diamanten single-awards uitgereikt en Bruno heeft er daar 5 van!"

Hoe werkt het?

Bij het uitreiken van gouden, platina en diamanten singles worden ook streams op streamingdiensten zoals Spotify meegenomen. 150 streams zijn dan goed voor 1 verkochte plaat. Hoeveel verkochte units er nodig zijn, kan per land verschillen. In Amerika zijn er voor goud 500.000 nodig, voor platina een miljoen en voor diamant dus 10 miljoen. In Nederland worden deze statussen uitgereikt door de NVPI, de Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers.

Succes met Silk Sonic

Ondertussen heeft Bruno Mars ook groot succes met zijn nieuwe muziek. De single Leave the Door Open, die hij begin maart uitbracht samen met Anderson .Paak onder de naam Silk Sonic, staat al een tijdje bovenaan de Billboard Hot 100. Daarmee heeft Bruno zijn achtste #1-hit te pakken. De clip staat inmiddels op ruim 238 miljoen views.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie