Entertainment

Ronnie openhartig over relatie met vader: "Ik was teleurgesteld en verdrietig"

foto: BNN VARA
  1. Newschevron right
  2. Ronnie openhartig over relatie met vader: "Ik was teleurgesteld en verdrietig"

In de aflevering van Boerderij van Dorst die gisterenavond te zien was, kwam Ronnie Flex langs op de boerderij van Raven om hen te helpen met klusjes. Terwijl de twee werkten aan het maken van een vijver in de tuin, spraken ze over de soms moeilijke relatie van Ronnie met zijn vader. Ook vertelde Ronnie openhartig over hoe hij zijn eigen rol als vader ziet.

Quote

Ik weet wel gewoon wat het met mij heeft gedaan en als ik naar mijn dochter kijk, dan weet ik duizend procent zeker dat ik haar nooit dat gevoel zou willen meegeven.

Ronnie

Weg

Ronnies vader vertrok toen Ronnie 13 was naar Amerika om zijn muzikale droom achterna te gaan. "Dat zou eerst voor een paar maanden zijn, maar die paar maanden werd een jaar, dat werd een paar jaar en uiteindelijk het tot op de dag van vandaag."

Omdat de relatie tussen hen altijd heel goed was geweest, was het voor Ronnie heel pittig. Hij voelde zich in de steek gelaten. "Die liefde is er wel gewoon en om dat te zien verwateren, dat doet pijn." Elke verjaardag kreeg hij een brief van zijn vader. "De eerste twee jaar was ik blij, het derde en vierde jaar was ik soort van teleurgesteld en verdrietig en vanaf mijn negentiende was ik eigenlijk een beetje boos."

Confrontatie

Pas toen Ronnie twintig was, zag hij zijn vader weer. Hij vertrok toen voor een paar weken naar Amerika. Van een confrontatie over waarom zijn vader weg is gegaan, is het toen niet gekomen. "Ik hou niet van confrontaties of de vinger op de zere plek leggen." Sterker nog: tot op de dag van vandaag hebben de twee er niet over gesproken. Ronnie hoeft ook geen excuus, maar hij zou wel graag antwoorden krijgen op de vragen waarom het zo is gelopen en of hij hem niet heeft gemist.

Ondanks het verdriet en de teleurstelling, heeft Ronnie ook veel respect voor zijn vader: "Hij kan beats maken en ook echt twee of drie keer zo goed als ik het kan." Hij herkent zichzelf wel in zijn vader. "Ik denk dat dat ook de reden is dat ik niet meer zo boos kan zijn of slecht over hem kan en wil praten." Ronnie wil er gewoon het beste van maken. "Ik probeer in ieder geval zoveel mogelijk aan te doen om gewoon nog iets op te bouwen vanaf het punt waar we nu zijn."

Eigen rol als vader

Zijn eigen relatie met zijn vader, heeft zeker invloed gehad op de manier waarop hij zelf met zijn dochter Nori omgaat. "Ik weet wel gewoon wat het met mij heeft gedaan en als ik naar mijn dochter kijk, dan weet ik duizend procent zeker dat ik haar nooit dat gevoel zou willen meegeven. Het gevoel dat ze er alleen voor staat. Ik wil er gewoon altijd zijn."

Ronnie vindt zelfs dat hij er niet altijd genoeg is geweest voor Nori, omdat hij niet samen is met haar moeder. "De mooiste en beste situatie is er als je er zeven dagen in de week voor je kind kan zijn, zeker in het begin. Aan de andere kant: het is wat het is, ik ben er in ieder geval." Nori geeft Ronnie het gevoel dat er in ieder geval één iemand op de wereld is die altijd bij hem zal blijven. "En dat geeft me veel rust en zin en motivatie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie