Entertainment

Drake's ghostwriter over 'schandaal': "Ik heb ook voor Meek Mill en Nas geschreven"

foto: YouTube: Drake / YouTube: Rory and Mal / AFP
  1. Newschevron right
  2. Drake's ghostwriter over 'schandaal': "Ik heb ook voor Meek Mill en Nas geschreven"

De hiphopwereld was in 2015 in shock toen Meek Mill onthulde dat Drake zijn eigen teksten niet schreef. De Canadese rapper zou daarvoor zogenoemde ghostwriters betalen. Een van die schrijvers zou Quentin Miller zijn. Op bezoek bij de New Rory & Mal-podcast sprak hij over de periode dat hij in de schijnwerpers stond, waar hij opvallende onthullingen deed over onder meer Meek Mill. "Maar ook na het 'schandaal' heb ik voor veel grote rappers teksten geschreven."

Nas, Big Sean en meer

Quentin werd tijdens de podcast gevraagd of het naar buiten komen van zijn werk voor Drake ervoor zorgde dat hij niet (meer) met andere artiesten samenwerkte. "Nee, eerlijk gezegd niet. Ik schrijf nog steeds voor mensen." De ghostwriter noemde een aantal grootheden met wie hij daarna nog samenwerkte. "Ik heb geschreven voor Nas, Big Sean, Jeremih, Ty Dolla $ign en nog een heleboel andere mensen."

De woorden van Quentin zijn niet gelogen. Zo heeft hij credits op de track The Pressure van Nas' album King's Disease II. Ook is zijn naam terug te zien op Chaos van Big Sean en HitBoy's What You Expect. Op social media vragen mensen zich af waarom Drake destijds erg onder vuur lag vanwege zijn werk met de ghostwriter, terwijl een hiphoplegende als Nas er 'gewoon' mee weg lijkt te komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meek Mill

Een andere opvallende onthulling die Quentin tijdens de podcast deed, was dat zelfs Drake's voormalige rivaal Meek Mill bij hem aanklopte voor teksten. "DJ Drama benaderde me en zei dat Meek wilde dat ik een hook voor hem schreef." De schrijver ontmoette Meek Mill en Nicki Minaj om de track vorm te geven. "Daarna heeft hij me nog een keer benaderd om voor hem te schrijven. Maar ik ben toen niet op dat verzoek ingegaan."

Ondankbare baan

Quentin vertelde verder in de podcast dat hij eigenlijk nooit een ghoswriter wilde worden. "Maar ik heb een passie voor creativiteit." Volgens hem zijn veel artiesten geen getalenteerde schrijvers. "Daardoor ontstonden er kansen voor mij. Het werk van een ghostwriter is echter een ondankbare baan in de entertainmentindustrie en wordt ondergewaardeerd." Quinten vertelde dat de muziekwereld er heel anders uit zou zien zonder ghostwriters. "Mensen zijn er niet van bewust hoeveel bekende tracks niet eens door de artiesten zelf zijn geschreven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie