Entertainment

Drake deelt factuur uit 2006: "Voor iedereen die nu 100 dollar per show verdient"

foto: YouTube: Drake
  1. Newschevron right
  2. Drake deelt factuur uit 2006: "Voor iedereen die nu 100 dollar per show verdient"

Drake heeft via zijn Instagram Stories een factuur uit 2006 gedeeld. Daarop is te zien hoeveel de rapper verdiende met een van zijn eerste grote shows. De rapper nam het voorprogramma van Ice Cube voor zijn rekening en verdiende 100 dollar met het optreden. Met het delen van de post probeert hij anderen te inspireren die nu in een soortgelijke positie zitten aan het begin van hun carrière.

'Blijf doorgaan'

De factuur werd oorspronkelijk gepost door het Instagram-account The Flyer Vault. "Op 19 augustus 2006 was Ice Cube de headliner in Kool Haus met Drake als voorprogramma in wat waarschijnlijk zijn allereerste concert was", staat er in de caption. "Hij kreeg een mooi bedrag van 100 dollar uitbetaald en performde tracks van zijn debuutmixtape 'Room For Improvement' die hij eerder dat jaar uitgebracht. Klassieke geschiedenis!"

Drake deelde het bericht via zijn Instagram Stories en schreef er inspirerende woorden bij. "Dit is voor iedereen die nu 100 dollar voor een show krijgt. Blijf doorgaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Millions per show

In de afgelopen zestien jaar heeft Drake flinke stappen gemaakt als het gaat om wat hij met een show verdient. Zijn laatste volledige tour was The Assassination Vacation Tour in 2019. De rapper maakte met die tour volgens Complex 33 miljoen dollar met 23 shows. Dat is omgerekend ruim 1 miljoen dollar per optreden. Het jaar daarvoor tourde hij met het rapcollectief Migos, waarmee hij 54 shows deed. Met die tour zou Drake zelfs meer dan 100 miljoen dollar hebben verdiend, wat betekent dat hij omgerekend bijna 2 miljoen dollar per show ontving.

Ster advertentie
Ster advertentie