Entertainment

Drake is er nog niet klaar voor om te stoppen met muziek: "Ik blijf mezelf uitdagen"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Drake is er nog niet klaar voor om te stoppen met muziek: "Ik blijf mezelf uitdagen"

Drake is sinds zijn doorbraak in 2009 niet meer weg te denken uit de hedendaagse hiphopscene. Zijn muziek heeft in de afgelopen dertien jaar talloze artiesten geïnspireerd en nog altijd scoort hij hit na hit. Als het aan Drake ligt gaat hij daar dan ook vrolijk mee verder, want de rapper heeft nog helemaal geen plannen om een punt te zetten achter zijn muziekcarrière.

'Nieuwe dingen proberen'

In een interview met collega-rapper Nicki Minaj tijdens haar radioshow Queen Radio laat Drake weten dat hij op dit punt in zijn carrière nog altijd nieuwe creatieve hoogtes bereikt. "Ik ben nog niet op het punt gekomen waarop ik mijn pensioen in overweging neem", aldus Drake. "Het beste gevoel in mijn leven is nog altijd het afmaken van een track of een heel album. Daarentegen kan het opnameproces best pijnlijk zijn. Er komen veel zenuwen en twijfels bij kijken."

Ondanks de vele twijfels heeft de rapper nu meer plezier dan ooit in het maken van muziek. "Ik voel me nu comfortabel genoeg om nieuwe dingen te proberen, net als met mijn laatste album. Ik heb iets uitgebracht wat ik altijd al wilde maken. Daardoor blijf ik mezelf uitdagen."

Weer een mijlpaal bereikt

Aangezien Drake de ene na de andere mijlpaal bereikt, is het niet gek dat hij momenteel niet nadenkt over stoppen met muziek. Gisteren maakte het Twitterkanaal Chart Data bekend dat de rapper de eerste artiest ooit is met honderd top 20-hits op de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Honestly, Nevermind

Drake bracht op 17 juni zijn zevende studioalbum Honestly, Nevermind uit. In tegenstelling tot zijn eerdere werk heeft de nieuwe plaat een compleet andere sound. In plaats van bars en hiphopbeats laat Drake op de 14 tracks zomerse dance- en housevibes horen. Aangezien de rapper op het album breekt met zijn traditionele sound, zijn de meningen over het album aardig verdeeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie