Entertainment

Stortvloed aan telefoontjes naar Marechaussee na drugsincident met Nicki Minaj

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Stortvloed aan telefoontjes naar Marechaussee na drugsincident met Nicki Minaj

De aanhouding van Nicki Minaj op Schiphol vanwege softdrugs heeft de Koninklijke Marechaussee overspoeld met telefoontjes van internationale media. Vooral Amerikaanse nieuwsorganisaties wilden graag weten hoe deze situatie met de populaire rapper zou aflopen.

TWEEHONDERD TELEFOONTJES

"We kregen naar schatting tweehonderd buitenlandse telefoontjes," verklaarde woordvoerder Robert van Kapel. Door deze opmerkelijke situatie plaatste de Marechaussee zaterdagavond een zeldzame mededeling op sociale media over de vrijlating en boete van een '41-jarige Amerikaanse vrouw'. Het is niet gebruikelijk dat de Marechaussee over individuele arrestaties praat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GEDOOGBELEID ZORGT VOOR VERWARRING

Nicki Minaj had eerder die dag zelf video's gedeeld van haar aanhouding op Schiphol vanwege het bezit van softdrugs. Ze was duidelijk boos en uitte haar frustratie op sociale media. Volgens Nicki Minaj was het allemaal doorgestoken kaart en is er iemand op uit om haar tour te verstoren. De in Trinidad en Tobago geboren zangeres was op weg naar een optreden in Manchester. Dit soort incidenten zijn niet ongewoon; de Marechaussee treft regelmatig reizigers met softdrugs aan in hun bagage. Het gedoogbeleid in Amsterdam kan toeristen misleiden, maar de regels zijn duidelijk: het exporteren van drugs is verboden. Deze informatie staat duidelijk op de Schiphol-website.

WEER TE LAAT

Queen Nicki mocht na het wegen van haar joints en een boete van 350 euro haar reis vervolgen. Door de vertraging moest haar concert in Manchester echter worden geannuleerd. Dit terwijl ze in Nederland ook al twee uur te laat kwam. Ze verontschuldigde zich bij haar fans in Engeland en beschuldigde de Nederlandse autoriteiten van opzettelijke vertraging en het zonder toestemming doorzoeken van haar bagage. De Marechaussee ontkent deze aantijgingen en benadrukt hun controlewerk correct te hebben uitgevoerd. "We hebben geen aanwijzingen dat we ons werk niet goed hebben gedaan," aldus Van Kapel.

Ster advertentie
Ster advertentie