Entertainment

Jay-Z harkt 300 miljoen dollar binnen met verkoop muziekapp

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Jay-Z harkt 300 miljoen dollar binnen met verkoop muziekapp

De 51-jarige rapper Jay-Z heeft er weer wat pocket money bij. Hij heeft zojuist het grootste deel van Tidal - een streamingdienst voor muziek - verkocht voor 297 miljoen dollar aan Square. In 2015 betaalde Jay-Z 56 miljoen dollar voor Tidal. Hij krijgt zijn opbrengst in cash en Square-aandelen.

Derde onderdeel van Square

De diensten van Square moeten muzikanten helpen bij de verkoop van concertkaarten en merchandise. Tidal moet het derde onderdeel worden van Square, dat al een betaalapp heeft voor consumenten genaamd Cash App. Daarnaast is er een betaaldienst beschikbaar voor kleine ondernemers: Square Seller. Volgens Square blijft Tidal onafhankelijk en krijgt Jay-Z een plek in het bestuur van Square.

Apple voerde al eerder gespreken over een mogelijke overname van Tidal. Aan die dienst hebben zich bekende artiesten als mede-eigenaar verbonden zoals Beyoncé, Kanye West, Alicia Keys, Calvin Harris, Coldplay, Daft Punk, Madonna, Rihanna en Usher. Deze artiesten krijge nook aandelen in Square.

Entrepreneur

Dat Jay-Z een rasechte ondernemer is, bewijst hij al langer. Onlangs richtte hij met Twitter-topman Jack Dorsey een fonds op om bitcoin toegankelijk te maken om online aankopen mee te doen. Samen staken zij 500 bitcoin in het fonds, wat gelijk staat aan zo'n 20 miljoen euro. Eind 2020 lanceerde hij zijn eigen cannabisbedrijf.

Ster advertentie
Ster advertentie