Entertainment

Jay-Z veilt peperdure cognacfles voor het goede doel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jay-Z veilt peperdure cognacfles voor het goede doel

Jay-Z werkt samen met het internationale veilinghuis Sotheby's om een uiterst zeldzame D'Usse-fles te veilen. Deze cognac kost duizenden euro's en de opbrengst daarvan gaat naar een goed doel.

Zeldzame collectie

Het gaat om een fles D'Ussé met de naam Bottle No.1. De drank komt uit een zeldzame collectie van Grande Champagne Cognac en is gemaakt en gerijpt in Château de Cognac, een van de oudste cognachuizen in Frankrijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Allereerste fles

Dat het niet zomaar een fles is, had je misschien al wel door. De geschatte waarde ligt tussen de 25.000 en 75.000 dollar. Dit komt door de kwaliteit, de zeldzaamheid en door het omhulsel. De cognac is meer dan 30 jaar oud en er zijn slechts 285 flessen van uitgebracht. De fles die nu wordt geveild, is de eerste uit de collectie.

Luxe verpakt

Deze cognac is natuurlijk zo luxe mogelijk verpakt: het is gehuld in een kristallen karaf met diamanten en om de hals van de fles zit 24-karaats goudfolie. Verder is er een handtekening van Jay-Z ingegraveerd en heeft het de stempel 'No. 1', als erkenning dat dit de eerste fles uit de collectie is.

Goed doel

De veiling vindt 1 maart plaats en de opbrengst zal gaan naar de Shawn Carter Foundation. Dit is een goed doel dat studenten ondersteunt met beurzen en ondernemersworkshops.

Ster advertentie
Ster advertentie