Entertainment

Kevin Hart over fame: "Het is een grotere drug dan cocaïne en heroïne"

foto: YouTube: Jay Shetty Podcast
  1. Newschevron right
  2. Kevin Hart over fame: "Het is een grotere drug dan cocaïne en heroïne"

Kevin Hart vertelt in gesprek met Jay Shetty in de On Purpose-podcast over de valkuilen van fame. Volgens de comedian is roem een grotere drug dan cocaïne of heroïne. "Niemand bereidt je voor op fame. Er is geen handboek voor", aldus Kevin.

Gevaarlijkste drug

Kevin vergelijkt zijn leven met de Jim Carrey-film The Truman Show, waarin een normale man ongewild de hoofdpersoon is in een reality-tv-show over zijn leven. "De grootste drug is geen cocaïne, het is geen heroïne, het is geen molly of opioïden. De grootste drug is fame", zegt Hart tegen voormalig monnik Jay. "En de reden waarom het de gevaarlijkste drug is, is omdat het je het gevoel geeft dat je de meest 'powerful' persoon op aarde bent."

'Alles wat je wil'

Volgens Kevin krijg je als beroemd persoon snel het gevoel dat alles om jou draait. "Je kunt overal naar toe waar je wil. Alles wordt voor je gedaan. Je krijgt alles wat je wil", aldus de comedian, die benadrukt dat de valkuilen enorm zijn. "Het klinkt natuurlijk allemaal fantastisch, maar als je het niet aankunt, zijn de gevolgen ernstig. En het probleem is: niemand bereidt je erop voor. Er is geen handboek."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Everything is temporary

Fame is nooit voor altijd, benadrukt Kevin. Volgens de comedian is roem, net als alles in het leven, tijdelijk. "Maar ook dat zorgt er juist voor dat veel mensen eraan onderdoor gaan", aldus Kevin. "Nu ben je ineens bekend en morgen krijg je misschien geen aandacht meer. Mensen gaan het gevoel krijgen alsof ze niet meer belangrijk genoeg zijn." Volgens Kevin is het normaal dat mensen veranderen door roem. "Maar je hebt altijd een bepaalde mate van zelfvertrouwen nodig om te kunnen overleven en eerlijk naar jezelf toe te blijven."

Vrienden, familie en jezelf

Kevins advies is om vrienden en familie die echt om je geven dichtbij je te houden. Zij kunnen je helpen om op het juiste pad te blijven. Tegelijkertijd is het volgens de comedian ook belangrijk om zelf te blijven werken aan je persoonlijke ontwikkeling. "Ga met jezelf in gesprek. Wie ben ik en waar ben ik? Het komt allemaal neer op: ben ik blij met wie ik ben en wat ik gedaan heb? Als je dat niet bent, zal je breken. Dus zorg ervoor dat je er bewust mee aan de slag gaat."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie