Entertainment

Justin Bieber ziet af van zaak tegen vrouwen die hem beschuldigden van wangedrag

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Justin Bieber ziet af van zaak tegen vrouwen die hem beschuldigden van wangedrag

Justin Bieber heeft besloten een rechtszaak tegen twee vrouwen, die hem beschuldigden van seksueel wangedrag, te laten vallen. Dat meldt Billboard. Bieber had de vrouwen voor 20 miljoen dollar aangeklaagd wegens smaad.

Tweets

De twee vrouwen beschuldigden Bieber van seksueel wangedrag in 2020 via diverse berichten op Twitter. De incidenten, die in 2014 en 2015 zouden hebben plaatsgevonden, zijn door de artiest altijd ontkend.

Het advocatenteam van Bieber beschuldigde de vrouwen eerder al van leugens. Volgens hen zouden de vrouwen misbruik maken van een situatie waarbij meerdere vrouwen naar buiten kwamen met verhalen over wangedrag op de werkvloer.

Rechtszaak

Eerder dit jaar kwam nog naar buiten dat de advocaten van Bieber met een van de vrouwen in gesprek was, maar dat het niet tot een schikking kwam. Daarom zou er een rechtszaak komen, maar deze heeft Bieber dus, om nog onbekende redenen, laten vallen. De andere vrouw die over de incidenten tweette, werd nooit gevonden.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie