Entertainment

Rechtszaak tegen Murda uitgesteld naar 19 april

foto: YouTube: Murda
  1. Newschevron right
  2. Rechtszaak tegen Murda uitgesteld naar 19 april

De rechtszaak tegen Murda over het verheerlijken van drugsgebruik in zijn songteksten is uitgesteld naar 19 april. Dat liet de manager van de rapper vandaag weten aan ANP.

Meer tijd nodig

Aanvankelijk zou de rechtbank in Turkije vandaag de zaak behandelen, maar omdat er zowel een nieuwe rechter als een nieuwe aanklager is toegewezen in de zaak, is er om meer tijd gevraagd. Eerder liet de manager van Murda al weten dat de 38-jarige rapper niet aanwezig zou zijn in de rechtbank, omdat hij momenteel druk bezig is met de opnames van een nieuwe plaat.

Verheerlijking van cannabis

Murda werd in oktober vorig jaar opgepakt op de luchthaven van Istanbul. Dit omdat er een onderzoek was gestart naar zijn songteksten, waarin de artiest het gebruik van cannabis zou verheerlijken. Hij zat een nachtje vast en mocht een paar dagen later terug naar Nederland reizen om daar de behandeling van zijn zaak af te wachten.

Vijf tot tien jaar cel

Nadat Murda werd vrijgelaten, leek het er even op dat het onderzoek gestaakt was, maar al snel werd duidelijk dat het Turkse Openbaar Ministerie (OM) een forse straf tegen de rapper eist. Zo hangt hem een celstraf van vijf tot tien jaar boven het hoofd.

Ster advertentie
Ster advertentie