Entertainment

Tweede persoon bekent schuld in aanklacht na dood Mac Miller

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tweede persoon bekent schuld in aanklacht na dood Mac Miller

Ryan Michael Reavis heeft schuld bekend in de zaak die momenteel loopt naar aanleiding van de dood van Mac Miller. De Amerikaanse rapper overleed drie jaar geleden aan een overdosis fentanyl. Reavis is de tweede persoon die zijn betrokkenheid toegeeft, nadat Stephen Walter dat eerder ook had gedaan.

Verklaring

Via een officiële verklaring van het ministerie van Justitie van Californië is bekendgemaakt dat Reavis schuld heeft bekend in deze zaak. In de verklaring valt te lezen dat Reavis toegegeven heeft dat hij op 4 september 2018 bewust een andere drug geleverd heeft dan vooraf was overeengekomen met de overleden rapper.

De pillen die hij afleverde zouden enkel oxycodon bevatten, maar bevatten ook fentanyl. Drie dagen later, op 7 september 2018, bleek dat Mac Miller overleden was aan een overdosis van cocaïne, alcohol en fentanyl.

Reavis was de koerier en verantwoordelijk voor de levering van fentanyl aan Mac Miller. Hij deed dit in opdracht van Walter, die vorige maand ook schuld bekende in deze zaak. Momenteel loopt er nog een aanklacht tegen een derde persoon, namelijk Cameron James Pettit. Hij wordt ook verdacht in deze zaak, omdat hij de dealer van Mac Miller was.

Levenslang toezicht

Reavis riskeert een celstraf van twintig jaar. Volgens Billboard is de kans groot dat hij voor de rest van zijn leven onder toezicht van Justitie zal moeten blijven. Dit betekent dat hij vrij kan komen, maar wel levenslang aan voorwaarden moet voldoen, zoals verblijven op vooraf bepaalde adressen of het volgen van opgelegde behandelingen.

Ster advertentie
Ster advertentie