Entertainment

Familie Mac Miller roept fans op om aankomende biografie niet te kopen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Familie Mac Miller roept fans op om aankomende biografie niet te kopen

Familie en vrienden van de in 2018 overleden Mac Miller roepen fans op om een aankomende biografie over de rapper niet kopen. Dat heeft de familie onlangs laten weten in een verklaring.

Geen bekende van Mac Miller

Volgens de familie is de auteur van het boek, Paul Cantor, helemaal geen bekende van Mac Miller. "Bovendien had de schrijver geen toegang tot degenen die het dichtst bij Malcolm stonden, zoals vrienden, familie en medewerkers van hem", aldus de familie in hun verklaring.

Al in een vroeg stadium heeft de familie laten weten zich niet prettig te voelen bij de aanstaande biografie, die Most Dope: The Extraordinary Life gaat heten. Cantor zou echter geen gehoor hebben gegeven aan de zorgen van de familie. "Hij koos ervoor om verder te gaan, omdat hij vindt dat de nalatenschap van Malcolm niet in diskrediet wordt gebracht door een boek te schrijven zonder legitieme primaire bronnen", leest het statement.

Marketingstunt

Dat de ongeautoriseerde biografie ook nog eens uitkomt op de verjaardag van de overleden rapper, schiet bij de familie helemaal in het verkeerde keelgat. Zij zien het namelijk als een pure marketingstunt en een manier om geld te verdienen aan het overlijden van Mac Miller.

In oktober verschijnt een boek dat wel de steun van de familie heeft: The Book of Mac van Donna-Claire Chesman.

Ster advertentie
Ster advertentie