Entertainment

Michelle Rodriguez liet haar personage in 'Fast and Furious' herschrijven wegens seksisme

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Michelle Rodriguez liet haar personage in 'Fast and Furious' herschrijven wegens seksisme

Actrice Michelle Rodriguez, vooral bekend als Letty Ortiz in The Fast and The Furious-films, onthult dat zij aanpassingen heeft laten doen aan het originele script en haar eigen personage uit de eerste film. De actrice was van mening dat haar oorspronkelijke personage veel te seksistisch werd afgebeeld.

Van ondersteunende rol naar hoofdrol

Letty Ortiz is nu een prominent karakter in de filmreeks, maar dit was in eerste instantie niet de bedoeling. Michelle Rodriguez en collega-castlid Jordana Brewster vertelden Entertainment Weekly dat Letty Ortiz oorspronkelijk alleen was geschreven als ondersteunende rol voor Vin Diesel's personage Dominic Toretto. "Toen Michelle [Rodriguez] haar rol las, zei ze: 'Nee, dat speel ik niet.' En toen werd het personage compleet aangepast. Het ging van een trofee-vriendin naar een echt gelaagd personage", vertelt collega-castlid Jordana Brewster aan Entertainment Weekly.

Realitycheck voor de schrijvers

Michelle Rodriguez gaat verder en vertelt dat ze de schrijvers van de film trakteerde op een realitycheck. "Ze hadden geen idee hoe het er op de straten aan toeging", vertelt Rodriguez. "Je gaat niet zomaar met een gast omdat hij er lekker uitziet. Er is een hiërarchie. Kan die knappe gast in elkaar geslagen worden door de gast waar ik nu mee ga? Als dat zo is, dan ga je niet met hem op date. Want waarom zou je een stap terug doen in de hiërarchie?", aldus Rodriguez.

A bold move

De actrice dreigde zelfs om op te stappen als er geen aanpassingen werden gedaan aan het script. "Ik weet dat jullie van Hollywood houden en zo, maar als jullie willen dat het realistisch is, dan is dit hoe het echt werkt, en ik ga geen slet spelen voor een miljoenenpubliek, dus jullie gaan me verliezen als jullie dit niet veranderen", vertelde Rodriguez de crew.

Rodriguez voegt eraan toe dat ze heeft moeten 'vechten' om een vechtscène te mogen doen in de film. "Je laat je jongens niet voor je vechten zonder zelf ook je handen vies te maken. Als je dat wel doet, ben je er dan alleen maar om model te staan? Zo werkt het niet waar ik vandaan kom", vertelt de stoere chick.

Quote

Het was leuk om dat vrouwelijke perspectief te hebben en echt diep erin te duiken. We wilden dat iedereen empowered zou worden, of je nu wit, zwart, Spaans, man of vrouw was, het maakte ons niet uit.

Neal H. Moritz (Producer Fast and the Furious filmreeks)

Mannen script

Uiteindelijk kreeg Rodriguez haar gelijk, want producer Neal H. Moritz erkent dat er aanpassingen zijn geweest aan het script. De filmproducent vertelt ook dat het originele script werd geschreven door alleen maar mannen. Moritz was dus blij met de inbreng van Rodriguez en Brewster: "Het was leuk om dat vrouwelijke perspectief te hebben en echt diep erin te duiken. We wilden dat iedereen empowered zou worden, of je nu wit, zwart, Spaans, man of vrouw was, het maakte ons niet uit."

Liefde voor vrouwen

In 2017, na de release van The Fate of the Furious, dreigde Rodriguez opnieuw de franchise te verlaten als toekomstige films niet "enige liefde aan de vrouwen lieten zien". Ze kwam later terug op haar opmerkingen en zal haar rol als Letty opnieuw bekleden in het komende, negende deel van de filmreeks, die in juni in premiere moet gaan. Dan viert de Fast and the Furious-franchise tevens zijn 20e verjaardag.

Ster advertentie
Ster advertentie