Entertainment

Rose Bertram en Gregory van der Wiel na 8 jaar uit elkaar

foto: Instagram: gregoryvanderwiel
  1. Newschevron right
  2. Rose Bertram en Gregory van der Wiel na 8 jaar uit elkaar

Topmodel Rose Bertram en voormalig profvoetballer Gregory van der Wiel zijn na een relatie van acht jaar uit elkaar gegaan.. Dat bevestigt Bertram zelf in de YouTube-serie Open Kaart.

3 maanden uit elkaar

Het 27-jarige topmodel zegt in gesprek met Robbert Rodenburg single te zijn. "Je beslist niet in een keer dat je uit elkaar gaat, dus dat ging wel over een langere periode. Het is nu wel ongeveer drie maanden officieel klaar." Bertram grapte dat ze single en "ready to mingle" zou zijn. "De reden dat ik daar om kan lachen, is omdat wij on good terms zijn. Dat is ook belangrijk. We hebben twee kindjes. Hij is de vader van mijn kinderen en ik zou het heel vervelend vinden als wij op een slechte manier uit elkaar zouden gaan."

"Het is echt een keuze geweest vanuit ons beide", vervolgt ze. "We hebben gewoon twee verschillende levens op dit moment. Ik ben iets meer gefocust op andere dingen op dit moment, dat is hij ook en vandaar dat wij die keuze hebben gemaakt."

'Fijn om even op mezelf te zijn'

Bertram zegt dat het altijd moeilijk is om na zo lang een relatie te verbreken, maar tegelijkertijd noemt ze het ook "fijn om even op mezelf te zijn". "Ik was natuurlijk heel jong toen ik hem leerde kennen. Je leeft eigenlijk je leven samen met iemand en je maakt altijd keuzes op basis van die persoon. Nu ben ik moeder van twee, op de piek van mijn carrière en ik vind het gewoon even goed voor mezelf om keuzes te maken voor mezelf zonder dat iemand daarbij betrokken is. Vandaar dat ik me best wel oké voel en achter mijn keuze sta."

Mentale gezondheid

Gregory van der Wiel is zelf eerder openhartig geweest over zijn mentale gezondheid, waarbij hij al langer last heeft van paniekaanvallen en depressieve gevoelens. Bertram zegt dat dit ook een rol heeft gespeeld in de break-up. "Als je er niet genoeg van afweet, in mijn geval dan, is het heel moeilijk om die persoon te begrijpen. Ik denk dat als jij in zo'n positie zit, dat alleen jij jezelf kan begrijpen en niemand anders. Vandaar dat het ook heel moeilijk is als jij met iemand samen leeft die zich elke dag niet heel goed voelt."

"Je wilt die persoon wel helpen, alleen je voelt de kern niet", licht ze verder toe. "Je weet niet wat er vanbinnen speelt, dus dan is het heel moeilijk om iemand te helpen daarin. Hoe graag ik dat ook wilde, was dat niet altijd heel makkelijk om daar mee om te gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie