Entertainment

Britney Spears hoeft niet meer te getuigen tegen haar vader in rechtszaak

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Britney Spears hoeft niet meer te getuigen tegen haar vader in rechtszaak

Britney Spears is al enige tijd verwikkeld in een juridische strijd tegen haar vader Jamie Spears. Hoewel de zaak nog altijd moeizaam verloopt, heeft ze een kleine overwinning weten te boeken. De 40-jarige popster hoeft namelijk niet meer te getuigen in de zaak tegen haar vader, zo bepaalde een rechter in Los Angeles afgelopen woensdag.

Hoger beroep

Jamie Spears wilde in februari al dat zijn dochter verplicht een verklaring zou afleggen in de zaak tegen hem. Daar besloot de rechter echter niet in mee te gaan. De advocaat van Jamie gaf kort na de uitspraak van de rechter aan dat zijn cliënt de beslissing in hoger beroep wil aanvechten.

'Verlies accepteren'

In een statement aan CNN gaf Britney's advocaat Mathew Rosengart aan dat hij hoopt dat haar vader zich bij het besluit van de rechter neerlegt. "We hopen dat Jamie Spears zijn verlies accepteert, simpelweg doorgaat met zijn leven en zijn dochter verder met rust laat", aldus Rosengart. "Dat zou elke redelijke man of redelijke vader zou doen."

Machtsmisbruik

Britney's vader Jamie had sinds 2008, toen zijn dochter met psychische problemen werd opgenomen in een kliniek, zeggenschap over haar leven en vermogen. Het toezicht van Jamie eindigde afgelopen november. Sindsdien heeft Britney hem meermaals beschuldigd van machtsmisbruik als toezichthouder.

Ster advertentie
Ster advertentie