Entertainment

Akon over Michael Jackson: "Hij wilde jonge talenten in Afrika verderhelpen"

foto: YouTube: TMZ
  1. Newschevron right
  2. Akon over Michael Jackson: "Hij wilde jonge talenten in Afrika verderhelpen"

Akon heeft onlangs in gesprek met TMZ bekendgemaakt dat hij samen met Michael Jackson grote plannen had om muzikaal talent te ontdekken in Afrika. De zanger, onder meer bekend van de track Lonely, wilde samen met The King of Pop muziekscholen openen op het continent om jongeren de kans te geven zich verder te ontwikkelen.

Veel onontdekt talent

De scholen die Akon en Michael Jackson in gedachten hadden, zouden studenten onder meer voorzien van instrumenten. Akon vertelde dat de opleiding zich met name zou focussen op de ontwikkeling op muzikaal gebied, maar dat er ook andere vakken aan bod zouden komen. Zo zouden ze ook ondersteund worden door professionals in het aanbrengen van een structuur in hun leven die past bij de lifestyle van een artiest.

Verder zegt Akon dat ze studenten wilden voorzien van advies om hun vaardigheden te verbeteren, maar zouden jongeren ook advies krijgen over de muziekindustrie en alles wat erbij komt kijken als ze in de branche werkzaam zouden zijn. Volgens Akon waren hij en Michael het erover eens dat er veel onontdekt talent rondliep in Afrika.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

MJ overleden

Het overlijden van The King of Pop in 2009 zorgde er echter voor dat de plannen nooit van de grond kwamen. In het gesprek met TMZ geeft Akon aan dat hij nog steeds van plan is om Afrikaans talent te helpen en op zoek is naar partners om het initiatief uit te voeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie