Naar homepage
Entertainment

Akon krijgt landoppervlakte aangeboden van Oeganda om stad te bouwen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Akon krijgt landoppervlakte aangeboden van Oeganda om stad te bouwen

Oeganda wil Akon landoppervlakte aanbieden om een futuristische stad te bouwen. Eerder, in 2018, kondigde Akon al plannen aan om een 'smart city' in Senegal te bouwen waar men alles kon betalen met AKoin; zijn eigen cryptomunt.

Akon City

De eerste 'Akon City' in Senegal, waarvan de bouw 6 miljard moet gaan kosten, zal naar waarschijnlijkheid pas af zijn in 2036. Toch wil Oeganda nu al landoppervlakte beschikbaar stellen voor Akon om een tweede 'Akon City' te bouwen. Het Oost-Afrikaanse land heeft ermee ingestemd om "een geschikte plaats in Oeganda aan te wijzen van ten minste één vierkante mijl, die aan hem en zijn team ter beschikking zal worden gesteld", zei de minister van Stedelijke Ontwikkeling in Oeganda tijdens een persconferentie. Akon zal verantwoordelijk zijn voor het aantrekken van investeringen en het beheer van het project.

Real-life Wakanda

De 47-jarige Akon heeft vaker zijn wens uitgesproken om een real-life versie van Wakanda te creëren, het futuristische Afrikaanse koninkrijk uit Marvel's Black Panther. Zijn plannen voor de eerste Akon City omvatten de bouw van luxe flatgebouwen, een badplaats, kantorenparken en zelfs een universiteit in buisvormige wolkenkrabbers. Akon City zal volgens Akon op zonne-energie werken en milieuvriendelijk zijn. Bewoners en bezoekers zullen kunnen betalen met AKoin, dat hij ziet als een toekomstige wereldwijde valuta.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie