Entertainment

Ashanti krijgt een ster op de Hollywood Walk of Fame

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ashanti krijgt een ster op de Hollywood Walk of Fame

Er komen nog altijd sterren bij op de Hollywood Walk of Fame en ook Ashanti krijgt er binnenkort een met haar eigen naam. De 41-jarige zangeres mag haar ster volgende week, op 7 april, bewonderen tijdens de onthullingsceremonie, zo meldt de organisatie achter het bekende voetpad in Los Angeles.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onthuld door Ja Rule

Op Instagram laat Ashanti weten zich "sprakeloos, vereerd en dankbaar" te voelen. Haar ster, die de 2718e wordt op de Walk of Fame, zal onthuld worden door onder anderen actrice Tichina Arnold en Ja Rule. "Ashanti is een awardwinnende zangeres, schrijfster, actrice en producer", aldus Ana Martinez van de Walk of Fame. "Ze heeft in verschillende Hollywood-industrieën haar talent bewezen en is een voorbeeld voor jonge meisjes die de showbusiness in willen."

Muziekcarrière

Ashanti brak in 2002 door met haar debuutalbum Ashanti. De plaat werd een hit en werd in de eerste week 504.593 keer verkocht, waarmee ze in het Guinness Book of Records kwam met de meest verkochte soloalbums door een debuterende vrouwelijke artiest. Ze scoorde verder hits met onder meer Foolish, Rock Wit U, Baby en What's Luv? met Fat Joe en won bovendien talloze awards, waaronder een Grammy voor Best Contemporary R&B Album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Actrice en schrijfster

Ashanti verscheen ook in verschillende films en series, waaronder Coach Carter (2005). Acteren doet ze nog steeds. Zo speelt ze binnenkort in The Plus One, een film die ze ook zelf produceert. Verder schreef ze al een poëziebundel en komt ze dit jaar met een kinderboek gebaseerd op haar eigen ervaringen. Ook zet ze zich in als ambassadeur van verschillende goede doelen.

Ster advertentie
Ster advertentie