Entertainment

Michael Jordan doneert $100 miljoen aan strijd tegen racisme

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Michael Jordan doneert $100 miljoen aan strijd tegen racisme

Basketballegende Michael Jordan helpt de strijd tegen racisme met een bijdrage van maar liefst 100 miljoen dollar. Hij doneert het geld de komende tien jaar samen met zijn bedrijf Jordan Brand aan organisaties die zich inzetten voor raciale gelijkheid en sociale rechtvaardigheid. "Totdat het diepgewortelde racisme dat de instellingen in ons land laat falen volledig is uitgeroeid, zullen we ons blijven inzetten voor de bescherming en verbetering van de levens van zwarte mensen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samenwerken

Michael deelde eerder al via Twitter een statement naar aanleiding van de dood van George Floyd. Daarin zegt hij onder andere: "Onze gezamenlijke stem moet druk uitoefenen op onze leiders om onze wetten te veranderen en anders moeten we ons stemrecht gebruiken om systematische veranderingen teweeg te brengen. Ieder van ons moet deel uitmaken van de oplossing en we moeten samenwerken om gerechtigheid voor iedereen te waarborgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gul

Het is overigens niet de eerste keer dat Michael gul is in het steunen van goede doelen. Zo betaalde hij vorig jaar nog zeven miljoen dollar om in zijn thuisstad Charlotte gezondheidsklinieken te openen. Mensen die onverzekerd zijn of wiens zorgverzekering niet genoeg dekt, kunnen door die klinieken toch geholpen worden. Daarnaast gaan al zijn opbrengsten van de succesvolle Netflix-docu The Last Dance naar een goed doel.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie