Films, Series & TV

Michael Jordan doneert opbrengst docuserie 'The Last Dance' aan goed doel

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Michael Jordan doneert opbrengst docuserie 'The Last Dance' aan goed doel

Michael Jordan-fans en basketballiefhebbers kunnen sinds 20 april genieten van de eerste twee afleveringen van de tiendelige docuserie The Last Dance op Netflix. De documentaireserie richt zich op het succesvolle seizoen 1997-1998 van de Chicago Bulls en behoort nu al tot een van de best bekeken sportdocu's aller tijden. Forbes meldt dat Michael Jordan al zijn opbrengsten zal doneren aan het goede doel.

Drie tot vier miljoen dollar

The Last Dance is een samenwerking met het Amerikaanse ESPN. Op dat kanaal zorgden de eerste twee afleveringen voor 6,1 miljoen kijkers, waardoor het nu de meest bekeken ESPN-documentaire ooit is. Volgens Forbes zal Michael Jordan naar verwachting drie tot vier miljoen dollar aan opbrengsten ontvangen. Daar houdt hij zelf niets van over, omdat hij het dus gaat doneren aan het goede doel. Welk goed doel is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat de basketballegende zich inzet voor het goede doel. Zo betaalde hij vorig jaar nog zeven miljoen dollar om in zijn thuisstad Charlotte gezondheidsklinieken te openen. Mensen die onverzekerd zijn of wiens zorgverzekering niet genoeg dekt, kunnen door die klinieken toch geholpen worden.

The Last Dance

De volgende twee afleveringen van The Last Dance zijn aankomende maandag 27 april op Netflix te zien. Iedere week zullen er twee nieuwe afleveringen online komen. De tiendelige documentaireserie richt zich op het seizoen 1997-1998 waarin Michael Jordan en zijn teamgenoten Scottie Pippen en Dennis Rodman voor de laatste keer - en op zeer bijzondere wijze - kampioen werden met de Chicago Bulls. De NBA-finale in 1998 was onwijs spannend. Er vonden een aantal discutabele scheidsrechterlijke dwalingen plaats, sterspeler Scottie Pippen liep een blessure op én Michael Jordan maakte uiteindelijk toch weer het verschil.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie