Entertainment

Lil Wayne pleit schuldig na aanklacht illegaal wapenbezit

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lil Wayne pleit schuldig na aanklacht illegaal wapenbezit

Lil Wayne werd in november aangeklaagd voor illegaal wapenbezit in de Amerikaanse staat Florida. Er hangt de rapper een mogelijke gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd. In de hoop dat hij strafvermindering krijgt, pleit hij schuldig.

Lil Wayne werd in 2009 al veroordeeld voor een wapengerelateerd incident en mag om die reden geen wapens bezitten. Het wapen waar Lil Wayne nu voor is aangeklaagd, werd in december 2019 door federale agenten gevonden toen zij het privévliegtuig van de rapper doorzochten in Miami na een anonieme tip. Vervolgens zorgde de politie voor een huiszoekingsbevel en vonden ze nog meer wapens en drugs.

Beschuldigingen

Volgens TMZ heeft Lil Wayne een schuldig pleidooi ingediend bij de federale rechtbank. "Carter wordt beschuldigd van het bezit van een pistool dat in zijn bagage zat. Er zijn geen beschuldigingen dat hij het ooit heeft afgevuurd, ermee heeft gezwaaid of heeft gedreigd om het te gebruiken. Er wordt niet beweerd dat hij een gevaarlijk persoon is, hij is alleen aangeklaagd omdat hij geen vuurwapen mag hebben vanwege een incident in het verleden", vertelt zijn advocaat Howard Srebnick vertelde aan XXL.

Lil Wayne moet 28 januari 2021 om 14:00 uur voor de rechtbank verschijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie