Entertainment

K-Liber na 18 jaar verrast met gouden plaat voor 'Viben'

foto: YouTube: Rookworst de Podcast
  1. Newschevron right
  2. K-Liber na 18 jaar verrast met gouden plaat voor 'Viben'

Met tracks als Viben en Loungen was het de afgelopen achttien jaar onmogelijk om een middelbaar schoolfeest te bezoeken zonder een nummer van K-Liber voorbij te horen komen. De formatie werd onlangs door Hef in het zonnetje gezet bij Rookworst de Podcast, waar de mannen hun eerste gouden plaat ooit ontvingen.

Gouden plaat voor 'Viben'

Als je opgegroeid bent in de jaren 2000 kun je niet om K-Liber heen. De muziekgroep bracht hit na hit uit en was er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat jongeren hun schuurmoves in de club naar een hoger niveau wilden tillen. De mannen spelen een belangrijke rol in de Nederlandse muziekgeschiedenis en waren onlangs te gast bij Hef's Rookworst de Podcast. Daar ontvingen ze een gouden plaat voor hun hit Viben, achttien jaar na de release van de track.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Nul gouden platen'

Tijdens de podcast vraagt Hef aan de mannen van K-Liber hoeveel gouden platen ze inmiddels hebben verzameld. "Ey, praat niet. Volgende vraag", lachen ze. "We hebben nul gouden platen." Hef, die het antwoord op de vraag natuurlijk allang wist, reageert verbaasd: "Hoezo? Hoe kunnen jullie geen gouden platen hebben?"

K-Liber vertelt dat ze officieel gezien wel een gouden plaat zouden moeten hebben. "Als je naar Spotify kijkt, is 'Viben' al goud." Dat is het moment voor Hef om zijn surprise aan te kondigen. "Kijk, we zijn vandaag bij Rookworst. Bundy heeft altijd goede verrassingen voor jullie." De mannen van K-Liber reageren vol blijdschap wanneer ze hun eerste gouden plaat zien en kunnen hun ogen bijna niet geloven. "Hode, je lult man. Keihard!", wordt er geroepen. Check de beelden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie