Entertainment

Meek Mill betaalt borgtocht voor 20 vrouwen zodat ze kerst thuis kunnen vieren

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Meek Mill betaalt borgtocht voor 20 vrouwen zodat ze kerst thuis kunnen vieren

Meek Mill heeft twintig vrouwen uit zijn hometown Philadelphia een hele fijne kerst bezorgd. Hij betaalde namelijk hun borgtocht, waardoor zij kerst thuis kunnen vieren in plaats van in de gevangenis. "Niemand zou de feestdagen in de cel moeten doorbrengen, simpelweg omdat ze hun borgtocht niet kunnen betalen", aldus de rapper.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geld voor boodschappen en cadeaus

Vijf vrouwen werden afgelopen weekend vrijgelaten en zijn al herenigd met hun familie. Het is de bedoeling dat vijftien anderen begin deze week naar huis kunnen. Daarnaast krijgen zij allemaal een cadeaukaart waarmee ze boodschappen en kerstcadeaus kunnen kopen.

Op borgtocht vrij

Wanneer je in de Verenigde Staten wordt opgepakt en verdacht van een strafbaar feit legt de rechter soms een borgsom op. Als je dit bedrag betaalt (of laat betalen door anderen), mag je de afhandeling van de zaak afwachten in vrijheid in plaats van in voorarrest. Hoe groter het geschatte risico dat de verdachte in die tijd wegvlucht, hoe hoger het bedrag doorgaans ligt.

Eigen ervaring

Meek Mill deed de donatie met de REFORM Alliance, die hij samen met Jay-Z en Michael Rubin opzette. Die organisatie houdt zich bezig met het hervormen van het strafrecht in de Verenigde Staten en het verbeteren van de processen rondom reclassering en voorwaardelijke vrijlating.

De rapper weet zelf hoe moeilijk het is om tijdens de feestdagen niet bij dierbaren te kunnen zijn. "Het was verschrikkelijk om tijdens de feestdagen weg te zijn van mijn zoon toen ik vast zat", aldus Meek in een bericht op Instagram. "Dus ik begrijp waar deze vrouwen en hun families doorheen gaan. Ik ben dankbaar voor de kans om hen te helpen tijdens deze bijzondere tijd van het jaar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kerstman

Vorig jaar speelde Meek Mill ook al voor kerstman. Toen doneerde hij 500.000 dollar aan kerstcadeaus aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Duizenden kinderen in Philadelphia werden daardoor verrast met onder meer fietsen, computers, kleding en speelgoed.

Ster advertentie
Ster advertentie