Entertainment

Appie Mussa staat met Joost Klein op het Songfestival: "Lang geheim moeten houden"

foto: Sophie & Jeroen
  1. Newschevron right
  2. Appie Mussa staat met Joost Klein op het Songfestival: "Lang geheim moeten houden"

Appie Mussa gaat met Joost Klein mee naar het Eurovisie Songfestival in Zweden. Dat onthulde de mediamaker dinsdagavond live op televisie bij Sophie & Jeroen. Naast Appie is ook Martijn van Eijzeren, bekend als Stuntkabouter, onderdeel van de act van Joost Klein. "We hebben het maanden lang geheim moeten houden."

Appie Mussa op het Songfestival

Zelfs zijn ouders waren er nog niet van op de hoogte dat Appie over ruim twee weken op het Songfestival te zien zou zijn. "Dankjewel dat ik mocht komen vandaag. Mijn ouders kijken altijd, dus het is een eer om hier te zijn", leidde de 25-jarige zijn boodschap in bij Sophie & Jeroen. "Ik heb het nieuws goed voor hen verborgen weten te houden. Maar nu mag ik eindelijk bekendmaken dat ik met Joost Klein meega naar Zweden."

Appie Mussa is bij het grote publiek vooral bekend van zijn grappige filmpjes op Instagram en TikTok. "We hebben al veel gekke dingen gedaan in video's, maar dit wordt écht top", aldus de trotse mediamaker. Volgens hem is het "een grote eer" om straks met Joost Klein op het podium te staan. Dat Appie en Stunt meegaan naar Zweden, houdt in dat ze onderdeel zijn van de Songfestival-act van Nederland. De twee vrienden van Joost kunnen echter nog niet bekendmaken hoe de performance van Europapa er precies uit zal zien en wat hun bijdrage wordt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Optreden van Joost Klein

Naast Appie Mussa en Stuntkabouter schoof ook Gover Meit, ook wel bekend als Stefano Keizers, aan bij Sophie & Jeroen. Hij is de creative director van de act en een goede mattie van Joost Klein. Hoewel ook hij niet veel kon loslaten over de performance, verzekerde hij de kijkers dat ze er alles aangedaan hebben om het publiek straks weg te blazen. "We hebben negen maanden lang dagelijks gewerkt om van die act van drie minuten iets te maken waar iedereen ter wereld straks plezier van heeft."

De verwachtingen van het optreden van Joost Klein zijn hoog. Zo staat Europapa momenteel op de derde plaats in de peilingen van de bookmakers. Het evenement zal niet lang meer op zich laten wachten. Appie Mussa ondersteunt Joost Klein op donderdagavond 9 mei in de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Malmö.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie