Entertainment

Snoop Dogg onthult hoeveel dollars hij verdiende aan 1 miljard streams

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg onthult hoeveel dollars hij verdiende aan 1 miljard streams

Raplegende Snoop Dogg heeft een kijkje gedeeld over de financiële kant van zijn muziek. Hij sprak over zijn inkomsten die hij verdient uit één miljard streams op Spotify en zijn visie hierop in een recente aflevering van de Business Untitled podcast.

WEINIG GEPAKT

Snoop Dogg gaf eerlijk toe dat hij verrassend weinig verdiende aan deze gigantische hoeveelheid streams. "Spotify stuurde me iets waaruit blijkt dat ik een miljard streams heb behaald," vertelde Snoop. "Toen mijn publisher mij benaderde, vroeg ik 'Hoeveel is dat waard?' Het bleek minder dan 45.000 dollars te zijn."

IS STREAMING WEL EERLIJK?

Al langer zijn er vragen over of de opbrengsten van streamingdiensten en hoe deze worden verdeeld wel eerlijk zijn. Het is echter niet duidelijk of Snoop doelde op de totale inkomsten uit deze streams, of alleen op de uitgeversroyalty's. Streamingsinkomsten en uitgeversroyalty's zijn namelijk twee verschillende inkomsten. De uitgeversroyalty's worden namelijk verdeeld onder iedereen die heeft meegewerkt aan de tracks, zowel de beats als de tekst. Snoop sprak in het interview ook over zijn plannen om artiesten te helpen hun kunst te verkopen zonder tussenkomst van "traditionele" muziekbedrijven zoals Apple of Spotify.

FAILLISSEMENT

Interessant genoeg deelde de rapper ook persoonlijke financiële struggles uit zijn carrière. "Er waren momenten waarop mijn financiën zo slecht waren dat mijn accountant voorstelde om faillissement aan te vragen," zei hij. Snoop wees dit echter af uit trots, en benadrukte de culturele verschillen in hoe faillissement wordt waargenomen en beoordeeld tussen iemand van kleur en een wit persoon. "Ze begonnen mij te vertellen: 'Nou, deze artiest heeft het gedaan en die persoon heeft het gedaan.' Ik zei, 'Geen van die klootzakken is zwart! Je hebt niemand genoemd die op mij lijkt!'"

Ster advertentie
Ster advertentie