Music

Snoop Dogg nieuwe eigenaar Death Row Records

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg nieuwe eigenaar Death Row Records

Hiphoplegende Snoop Dogg is de nieuwe eigenaar van het label Death Row Records. Dat blijkt uit een persbericht van BusinessWire. De rapper lanceerde zijn eigen carrière in 1993 bij het label, waar hij zijn veelgeprezen debuutalbum Doggystyle uitbracht.

Overname

Snoop Dogg heeft Death Row Records overgenomen van het bedrijf MNRK Music Group, dat onderdeel is van de Blackstone Group. De rapper benadrukt hoe enthousiast en blij hij is met de overname. ''Ik ben enorm opgewonden en dankbaar voor deze kans. Ik mag het iconische en cultureel belangrijke Death Row Records overnemen. Het label heeft een enorme toekomstige waarde.''

''Het voelt goed om eigenaar te zijn van het label waar ik deel van uitmaakte aan het begin van mijn carrière.'' Snoop Dogg staat stil bij een bijzonder moment in zijn leven, maar focust zich ook direct op de toekomst met het label. ''Ik kijk er naar uit om aan het volgende hoofdstuk van Death Row Records te bouwen.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Death Row Records

Death Row Records werd in 1991 opgericht door door Dr. Dre, Suge Knight, The D.O.C. en Dick Griffey. Het label is de thuisbasis geweest van een paar van de grootste West Coast-rappers in de hiphopgeschiedenis, onder wie Tupac. Snoop besprak eerder in een interview met GQ zijn wens om Death Row Records over te nemen. Hij legde uit dat hij werd afgewezen als koper en er vervolgens voor koos om aan de slag te gaan bij het label Def Jam.

Dat gebeurde een jaar geleden en was ook het moment dat Death Row Records in handen kwam van de Blackstone Group. ''Dat deed echt pijn voor mij als persoon, maar de zakenman in mij voelde dat ik iets anders zou vinden om mijn energie in kwijt te kunnen'', zei Snoop over de gang van zaken destijds. Een jaar later heeft The Doggfather het dus alsnog voor elkaar gekregen om het label over te nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie