Films, Series & TV

Snoop Dogg gaat samen met 50 Cent werken aan tv-serie over moordzaak

foto: YouTube: 50 Cent
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg gaat samen met 50 Cent werken aan tv-serie over moordzaak

Afgelopen maand kwam het idee van 50 Cent naar buiten om een beruchte moordzaak waarbij Snoop Dogg betrokken was te verfilmen. Op Twitter deelde de Candy Shop-rapper zijn plannen. Inmiddels heeft Snoop Dogg gereageerd op de berichtgevingen en bekendgemaakt mee te werken aan een tv-serie over die zaak, met 50 Cent als uitvoerend producent.

Murder Was The Case

De tv-serie richt zich op een aantal gebeurtenissen in het leven van Snoop Dogg in de jaren '90. De rapper en zijn bodyguard werden in 1993 beschuldigd van het vermoorden van een bendelid en werden daarvoor gearresteerd. De rechter bepaalde uiteindelijk dat ze handelden uit zelfverdediging en de mannen werden in 1996 vrijgesproken.

Snoop Dogg maakte in dezelfde periode de track Murder Was The Case. Tijdens de rechtszaak tegen Snoop werd het nummer meerdere malen aangehaald, omdat hij daarin uitlegt hoe hij iemand vermoordt. De autoriteiten waren op zoek naar verbanden met de realiteit en vroegen hem om de gewelddadige teksten te verklaren.

De rechtszaak vond plaats tijdens de release van het debuutalbum van de rapper, Doggystyle. Het album werd een groot succes en met name de controversiële track trok veel aandacht.

Keerpunt

Fifty was al lange tijd bezig om Snoop zo ver te krijgen om de bijzondere fase uit zijn leven te verfilmen. ''Snoop had het grootste album van het land en vocht tegelijkertijd in de rechtbank voor zijn vrijheid'', aldus 50 Cent over het bijzondere verhaal.

Het is voor het eerst dat The Doggfather zich uitspreekt over de tv-serie. ''Ik ben blij dat ik het verhaal op deze manier kan vertellen. Dit was een keerpunt in mijn leven en carrière en ik heb bewust gewacht tot ik de juiste partner had gevonden om dit naar het scherm te brengen.''

De tv-serie wordt gemaakt voor de Amerikaanse zender Starz. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer fans de serie over het bijzondere verhaal kunnen verwachten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie