Entertainment

Anna Nooshin in Real Talk: "Mensen hebben een beeld van mij dat niet klopt"

  1. Newschevron right
  2. Anna Nooshin in Real Talk: "Mensen hebben een beeld van mij dat niet klopt"

Voor de allernieuwste Nandoleaks: Real Talk schoof Fernando dit keer aan bij een dame. En niet zomaar eentje. Anna Nooshin is met bijna een miljoen volgers niet meer weg te denken van Instagram en ook in de televisiewereld is ze een van de snelstgroeiende en veelzijdige talenten van het moment. In een openhartig gesprek vertelt ze over haar jeugd, haar overleden vader en haar dromen voor de toekomst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Asielzoekerscentra

Wat misschien niet iedereen weet, is dat Anna is geboren in Iran en van haar zevende tot haar tiende in asielzoekerscentra woonde. Ze moest voor haar jongere zusje zorgen en was het grootste gedeelte van de tijd op zichzelf aangewezen. "Ik ken dat niet dat iemand lunch voor je klaarmaakt en je ophaalt van school." Daardoor was Anna zich op jonge leeftijd bewust van het feit dat haar situatie anders was dan die van vriendjes. "Ik weet niet beter dan dat ik er iets harder voor moet werken dan iemand die misschien andere middelen had gehad."

De situaties uit haar jeugd werken vandaag de dag nog steeds als drijfveer en hebben er in zekere maten voor gezorgd dat Anna in een relatief korte tijd een succesvolle carrière heeft weten op te bouwen. "Ik heb op een gegeven moment gewoon besloten dat dit niet mijn leven is." Ook is het willen zorgen voor haar moeder en zusje nog steeds een grote motivatie.

"Ik weet niet hoe het is om een band te hebben met een vader."

Opgroeien zonder vader

Wat Anna's jeugd ook niet bepaald makkelijker maakte, is dat ze opgroeide zonder vader. Hij overleed vorig jaar, maar een echt goede band heeft Anna nooit met hem gehad. Ze vertelt dat ze lang boos is geweest dat hij er niet was, maar nu ze ouder is, heeft ze begrip voor de strijd die hij voerde. Hij moest als succesvolle Iraanse man bij zijn aankomst in Nederland namelijk helemaal opnieuw beginnen. "Ik denk nu vaker aan hem en ook op een positievere manier."

'Ik was het even helemaal kwijt'

Toen dit jaar ook haar stiefvader overleed en haar relatie na dertien jaar over ging, is Anna's visie op werk en het leven sterk veranderd. "Ik wist even helemaal niet meer wat ik wilde." Ze vertelt dat ze altijd een strijd voelde: aan de ene kant is ze een groot publiekelijke figuur, wat logisch is door het werk wat ze doet, maar daar voelde ze zich aan de andere kant niet meer chill bij. Ook geeft ze aan dat ze op privé gebied erg emotioneel is en zichzelf helemaal gek kan maken met haar gedachten. "Ik heb altijd dat to do-lijstje."

"Mijn gedachten kunnen me kapotmaken."

Foto: Nandoleaks

VERKEERD BEELD

De afgelopen tijd is er meer rust in Anna's leven gekomen. "Ik ben meer gefocust." De worsteling met het beeld wat mensen van haar hebben, is er echter soms nog steeds. Zelf ziet ze in dat dat mede komt door de programma's die ze gedaan heeft, waarin naar eigen zeggen niet al haar kanten belicht werden. "Mensen hebben zo'n beeld van mij dat niet klopt, maar ik kan ze dat niet kwalijk nemen omdat ik medeverantwoordelijk ben voor het creëren van dat beeld."

Waardevol werk

De projecten waar Anna zich de laatste tijd mee bezig hield, doen haar goed. Bijvoorbeeld het programma Mooier Wordt Het Niet, waarin ze het effect en de invloed van schoonheid onderzocht. Ze vertelt ook on the low veel 'waardevol werk' te doen. Zo werkt ze samen met de Bill Gates-foundation om bewustzijn te creëren rondom HIV bij jongeren. "Dat zijn dingen die ik heel fijn vind om te doen en die niks te maken hebben met glitter, glamour en commercie. Dat voelt superwaardevol."

Mocro Maffia

Het is duidelijk dat Anna nog lang niet klaar is met het uitvoeren van haar creatieve plannen. En ook op privégebied heeft ze nog dromen. "Ik heb zoveel van de wereld gezien, maar mijn eigen land, Iran, ontdekken is qua reizen nog mijn grootste droom." Er is één ding dat je haar alleen niet zult zien doen komend jaar en dat is acteren. "Dat durf ik niet." Tenzij het voor Mocro Maffia is. "Dat vind ik zo goed gemaakt en ik vind het zo vet dat daar allemaal jonge gasten op zitten. Ik ben blij dat het een platform is voor ander talent."

Ster advertentie
Ster advertentie